Valta vaihtui takkuillen

22.06.2017 - 06:07 Satu Ojala
Jouni Isotalo (kok) kävi välillä keskustelua Mikko Kauniston (vas) kanssa.

Huittisten uuden kaupunginvaltuuston kokous alkoi kiihkeissä tunnelmissa. Luottamuspaikkaneuvottelujen jälkeen valtuustolle tuotiinkin esitys, jossa valtuustolle esitettiin valittavaksi neljä varapuheenjohtajaa kolmen sovitun sijaan.
Perussuomalaisten Simo Riuttamäki piti esitystä kummallisena varsinkin, kun valtuuston kokoa pienennettiin 35 valtuutetusta 27 valtuutettuun. Hän esittikin, että kaksi varapuheenjohtajaa on riittävä määrä.
Vasemmistoliiton Mikko Kaunisto oli samoilla linjoilla ja hänen mielestään oli käsittämätöntä, että esitys tuotiin vasta valtuustosalissa julki.
–Tämä ei ole keskustalta ja kokoomukselta sitä joukkuepelaamista, jota entinen valtuutettu Outi Kontio peräänkuulutti, kun valtuuston paikkamäärien vähentämisestä keskusteltiin.

Valtuuston puheenjohtajien määrästä äänestettiin kahdesti. Ensin äänestettiin neljästä varapuheenjohtajasta vastaan Mikko Kauniston esitys määrän pitämisestä sovitussa kolmessa. Kauniston esitystä kannatti perussuomalaiset ja vasemmistoliitto, joten esitys kaatui äänin 19–7. Aimo Lepistö(kesk) äänesti tyhjää.
Toisessa äänestyksessä oli esitykset neljä vastaan kaksi eli Simo Riuttamäen esitys. Kahden puolesta äänestivät vain perussuomalaiset. Vasemmistoliitto ja Aimo Lepistö äänestivät tyhjää.

Tämän jälkeen Simo Riuttamäki esitti, että puheenjohtajista käydään suhteellinen vaali. Häntä kannatti jopa 16 valtuutettua.
Neuvottelutaukoja oli kaksi ja lopulta suhteelliseen vaaliin tuotiin vain yksi ehdokaslista, joten vaalia eitarvinnut käydä.
Tämä muutos aiheutti sen. että alkuperäisestä esityksestä poiketen Antti Suomela (ps) putosi toisen varapuheenjohtajan paikalta neljänneksi, Maarit Säilä (sd) nousi toiseksi ja Mika Stenfors (kok) kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajaksi valittiin Jouni Isotalo (kok) ja ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Esa Laamanen (kesk).

Kaupunginhallitukseen valittiin puheenjohtajaksi keskustan Martin Ylikännö (henkilökohtaiseksi varajäseneksi Tero Hosike), I varapuheenjohtajaksi kokoomuksen Jani Kiuru (Mika Stenfors), II varapuheenjohtajaksi perussuomalaisten Simo Riuttamäki (Niina Immonen) ja jäseniksi keskustan Aimo Lepistö (Arto Metsämäki), Aulikki Kuisma (Soile-Mari Vahela) ja Helena Manninen (Anne Kiviranta), kokoomuksen Tinja Tähtinen (Maria Kankaanranta), sosialidemokraattien Aila Hänninen (Joni Immonen) ja vasemmistoliiton Reijo Lintunen (Mikko Kaunisto).

 

 

Paikat täytetty seitsemässä lautakunnassa

Jatkossa Huittisissa on kuusi lautakuntaa, kun kirjasto- ja kulttuurilautakunta ja kasvatus- ja opetuslautakunta yhdistettiin sivistyslautakunnaksi. Jokaisessa lautakunnassa on yhdeksän jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Lisäksi valittiin keskusvaalilautakunta, jossa on viisi jäsentä ja kaikilla henkilökohtaiset varajäsenet.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Aino Tammi (kok), varapuheenjohtajaksi Jari Yli-Sipilä (kesk) ja jäseniksi Soile Tuominen (kesk), Teuvo Musakka (kesk), Anne Välimäki (kok), Irja Törmä (sd), Juha Mattila (kok), Mervi Suoranta (vas) ja Juhani Mäkipää (ps).
Sivistyslautakunnassa puhetta johtaa Hannu Haapasalo (kesk), varapuheenjohtajana on Mika Stenfors (kok) ja jäseninä Tero Hosike (kesk), Jaana Heikkilä (kesk), Maarit Säilä (sd), Susanne Varjokumpu (sd), Timo Juurikko (kok), Sisko Sarjomaa (vas) ja Jouko Lindstedt (ps).
Nuoriso- ja liikuntalautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Joni Immonen (sd), varapuheenjohtajaksi Maria Kankaanranta (kok) ja jäseniksi Rami Peltosaari (kok). Susanne Varjokumpu (sd), Frans Markula (kesk), Soile-Mari Vahela (kesk), Kimmo Hietanen (kesk), Juho Ketonen (vas) ja Susanna Visuri (ps).
Perusturvalautakunnassa puhetta johtaa Tinja Tähtinen (kok), varapuheenjohtajana on Maritta Tuominen (sd) ja jäseninä Timo Mattila (kok), Jussi Leino (sd), Mari Haavisto (kesk), Kari Kojo (kesk), Sirpa Honkanen (kd), Harri Syrjälä (vas) ja Aarne Matintalo (ps).
Teknisen lautakunnan puheenjohtajana jatkaa Heikki Virtanen (kesk) ja varapuheenjohtajana on Tuomas Toivola (kok). Jäseniksi valittiin Sauli Savolainen (kesk), Maikki Tolkki (kesk), Mari Saari (kok), Marvin Peasley (sd), Helvi Sairanen (sd), Niina Immonen (ps) ja Mikko Kaunisto (vas).
Ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Aarno Korpela (sd), varapuheenjohtajaksi Arto Metsämäki (kesk) ja jäseniksi Mikko Matintalo (kesk), Anne Kiviranta (kesk), Minttu Rehakka (kesk), Juhani Nisu (kok), Eija Sampolahti (kok), Tapio Ylinen (vas) ja Margit Riuttamäki (ps).

Näiden lisäksi valtuusto valitsi valtuuston suhteellisten vaalien lautakunnan, edustajat Harjavallan sivistyslautakuntaan, Säkylän kunnan Pyhäjärviseudun ympäristölautakuntaan ja Loimi-Hämeen Jätehuollon yhteistoiminta-alueen jätelautakuntaan sekä kuntayhtymien yhtymävaltuustoihin, poliisin neuvottelukuntaan ja Karhukuntaneuvoston. Luisäksi valittiin kiinteistötoimitusten uskotut miehet, edustajat vaalipiirikohtaisille kuntapäiville ja Satakunnan käräjäoikeuden lautamiehet.

 

Kaikki valinnat näet täältä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.