Kansalaisopistosta Sataopisto

22.06.2017 - 11:21 Satu Ojala
Sataopiston yhteistyösopimuksen allekirjoittivat hetki sitten Jyrki Peltomaa (takana vas.), Juha Majalahti ja Olli Luoma sekä Virpi Havia (edessä vas.), Eija Mattila, Teija Vuohijoki, Hannele Tähtinen ja Anu Ikonen-Kullberg.

Huittisten seudun kansalaisopisto laajenee ensi vuoden alusta Euraan ja samalla opiston nimi muutetaan Sataopistoksi. Euralaiset olivat opistoyhteistyöstä aloitteellisia ja halusivat kumppanikseen Huittisten opiston, jotta opisto olisi sopivan kokoinen.
-Mietimme yhteistyötä myös Säkylän ja Rauman opistojen kanssa, mutta Säkylän kanssa yhteinen opisto olisi ollut liian pieni ja Rauma on taas liian etäällä. Meillä on Huittisten kanssa muutoinkin yhteistyötä ja täällä olemme tasavertaisempia, sanoo Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti.
-Me haemme tällä yhteistyöllä ennen kaikkea toiminnallisuutta ja aktiivisuutta. Toivomme, että yhteinen opisto avaisi muitakin yhteistyömahdollisuuksia kuntiemme välillä. Kansalaisopistolla on upea toimintatapa, mutta toivomme, että myös opistolaisyhdistyksen toiminta voitaisiin käynnistää uudelleen, sanoo Majalahti.

Sataopisto aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa. Opistoon kuuluvat Huittisten ja Euran lisäksi Harjavalta ja Punkalaidun.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.