”Erittäin vanhanaikaista”

22.05.2019 - 05:21 Satu Ojala
Simo Laitilan mielestä kaupunginvaltuustolla ei ole kykyä päättää henkilöstövalinnoista ilman, että hakijat olisivat olleet valtuutettujen haastateltavina

Huittisten hallintojohtajan valintatapa kirvoitti kaupunginvaltuutettujen kieliä sen jälkeen, kun Simo Laitila (vihr) oli kummastellut valintatapaa.

–Miksi valinta tuodaan kaupunginvaltuustoon, kun meillä valtuutetuilla ei ole mitään tietoa muista ehdokkaista. Seurakunnassakin valtuusto on päässyt haastattelemaan esimerkiksi kappalaisen virkaa hakeneita, mutta täällä haastattelun on tehnyt hallitus, sanoi Laitila.

–Rekrytointi on tärkeä ja samalla vaikea asia. Siksi meillä valtuutetuilla ei ole tähän tehtävään vaadittavaa osaamista. On täysin turhaa tuoda asiaa näin valtuuston päätettäväksi. Siksi ehdotankin, että valintaa ei nyt tehdä vaan päätetään asia vasta sitten, kun valtuutetut ovat tavanneet kolme loppusuoralle nostettua ehdokasta, esitti Laitila.

Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa totesi, että Laitila on oikeassa ja niin olisi toimittu, jos ehdokkaat olisivat olleet tasavahvoja.

–Nyt varteenotettavia vaihtoehtoja ei ollut muita kuin hallintotieteiden maisteri Sami Ylipihlaja, jolla on soveltuva tutkinto, pitkä ura kunnallishallinnossa ja haastattelussa saadut tiedot hänen ominaisuuksistaan vahvistivat hänen ykkösasemaansa, sanoi Peltomaa. (..)

Laitilan esitys valinnan siirrosta raukesi kannattamattomana. Hallintojohtajaksi valittiin yksimielisesti Sami Ylipihlaja.

 

 

 

Lue valtuustojuttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.