Mitä on Huittisten sydämessä?

22.02.2019 - 05:25 Mikko Perttunen
Huittisten keskipisteessä on aika lailla pelkästään metsää – ja siellä vallitsee rikkumaton hiljaisuus.

61°07’56.0”N 22°43’27.1”E.

Suunnilleen siellä sijaitsee Huittisten keskipiste. Kyseessä ei ole Miljoonaympyrä tai uusi liikuntahalli – ei edes kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa. Koordinaatit osoittavat kesyttömään erämaahan jonnekin Huikankulman ja Korkeakosken eteläpuolelle – soiseen metsämaastoon, jota halkovat vain sähkölinjat ja auraamattomat metsätiet. Loimijoelle on Huittisten navasta suunnilleen sama matka kuin kakkostielle. (..)

On vaikea sanoa, millaisena Huittisten sydän näyttäytyy kesällä, mutta talvella näkymä on kyllä kaunis, joskin hieman yksitoikkoinen: paksun lumen peittämää havumetsää silmänkantamattomiin.

Elämää se kyllä kuhisee, ainakin jäljistä päätelleen. Väestökarttaa tarkastellessa voi kuitenkin panna merkille, että ihminen ei täällä pidä valtaa. Huittisten keskipiste ja sitä ympäröivät metsät muodostavat jopa hieman oudolla tavalla laajan asumattoman alueen joka rajautuu pohjoisessa Kaharilaan, etelässä Kukonharjaan, lounaassa Palojokeen, koillisessa Suttilaan ja kaakossa Huhtamoon.

 

Video Huittisten keskipisteestä pyörii täällä.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

KOMMENTIT
22. helmikuu 2019 - 11:13Nimimerkki: Anni Tormas
Mikko Perttusella on jutuissaan toistuvasti todella hieno lähestymistapa Huittisten asioihin, huittislaisteen. Huittisissa on syytä katsoa asioita välillä myös ihan toisesta vinkkelistä. Olen tykännyt jutuistasi ennenkin ja tämä on myös hyvä!

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.