Titi-kirja kääntyy näytelmäksi

22.01.2019 - 05:06 Minna Karru
Opettaja Aino "Titi" Nurmi vaikutti Huittisissa reilut neljäkymmentä vuotta. Kuva: Piirilauluista lampaanpolskaan... -kirjasta

Huittisten Teatterikerho esittelee lavalla opettaja, kulttuurivaikuttaja Aino ”Titi” Nurmen elämänkertomusta maaliskuussa. Ensi-ilta on Risto Ryti -salissa kuun toisena viikonloppuna. Titin rooliin eläytyy Eeva Kaplas.

Käsikirjoituksen on tehnyt Teatterikerhon ohjaaja Anneli Heino. Käsikirjoitus on laadittu loppuvuodesta valmistuneen Piirilauluista lampaanpolskaan -kirjan ja sen aineiston pohjalta.

–Tekeminen oli aiempia käsikirjoitustöitäni haastavampaa, koska kyse on paikka-kunnalla eläneestä henkilöstä. Haastavuutta lisäsi sekin, että materiaalia oli tuhot-toman paljon. Aineistoa olisi ollut riittävästi vaikka neljän tunnin mittaiselle näy-telmälle, Heino kertoo.

Materiaalin paljouden takia Heino ei voinut kirjoittaa näytelmää, joka käsittelee ”Titiä” syntymästä kuolemaan. Heino nosti kärkeen Nurmen opettajuuden. Se olikin iso osa ”Titin” elämää, hän työskenteli reilut neljäkymmentä vuotta Lauttakylän yhteiskoulussa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.