Länsilinjojen Tampereen pikavuorot alkavat valituksesta huolimatta

21.12.2018 - 19:08 Antti Salminen
Länsilinjat alkaa ajaa Expressbus-tuotenimellä Huittinen–Tampere-pikavuoroja. Kuva: Antti Salminen

Pirkanmaan ely-keskus on vahvistanut tiedon, että Länsilinjat aloittaa vuoden 2019 alussa Huittisten, Sastamalan ja Tampereen välisten pikavuorojen liikennöitsijänä.
Länsilinjat voitti joulukuun alussa päättyneen tarjouskilpailun. Kilpailutuksen hävinnyt Satakunnan Liikenne on valittanut asiasta markkinaoikeuteen. Tätä ennen yhtiö teki Pirkanmaan ely-keskukselle oikaisuvaatimuksen, joka ei johtanut toimenpiteisiin.

Pirkanmaan ely-keskuksen joukkoliikenneasiantuntija Jukka-Pekka Valliuksen mukaan valituksen käsittely etenee nyt omaa tietään.
- Liikennöintisopimus kilpailutuskriteerien mukaan on tehty 1.1.2019 alkaen kilpailutuksen voittajan Länsilinjat Oy:n kanssa, Vallius sanoo.

Satakunnan Liikenteen toimitusjohtaja Jussi Laitinen ei halunnut kommentoida valitusta asian keskeneräisyyden takia.
Länsilinjojen hallintojohtaja Kari Keinosen mukaan uusi sopimusliikenne alkaa normaalisti vuodenvaihteessa tarjouspyynnössä määriteltyjen ehtojen mukaisesti valituksesta riippumatta.
Länsilinjat ajaa kilpailutusehtojen mukaan nykyiset vuorot, tosin aikatauluja on säädetty joiltakin osin 5–10 minuutilla. Lisäksi yhtiö kokeilee muutaman ylimääräisen vuoron ajamista. Esimerkiksi Tampereelta arkisin alkaa kulkea vuoro kello 5.30 Huittisiin, jonne auto saapuu kello 7.

Matkustajien pitää vaihtaa Matkahuolloissa seutuliput opiskelijaseutulippuja lukuun ottamatta uusiin työmatkalippuihin. Uudet kuukausiliput ovat nykyisten seutulippujen hintaisia. Samalle kortille ei saa enää laajennusta Tampereen Nysse-kaupunkibusseihin.
Kyse on viranomaisen kilpailuttamasta liikenteestä, mutta Keinonen kehottaa matkustajia lähettämään asiakaspalautetta myös Länsilinjoille, jos esimerkiksi jokin vuoro tuntuu kulkevan väärään aikaan.
- Tehtävämme on palvella asiakkaita ja liikenteellä ei ole tulevaisuutta, jos emme pysty palvelemaan asiakkaita. Lähdemme liikkeelle nykyisellä vuorotarjonnalla, mutta muutoksista voidaan neuvotella viranomaisen kanssa, Keinonen sanoo.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.