"Satakunnassa vahva halu uudistua"

21.10.2018 - 08:52 Satu Ojala

Satakunnassa uutta maakuntaa valmistellaan epävarmuudesta huolimatta. Samalla kun uudistukseen liittyvää lainsäädäntökokonaisuutta käsitellään valiokunnissa, valmistellaan Satakunnassa uuden maakunnan perustamista alueellisesti.
− Valmistelutyömme on monilta osin edennyt jo nyt niin pitkälle, kuin ilman lainsäädäntöä ja toimivaltaista Satakunnan maakuntaorganisaatiota on mahdollista. Jatkamme työtä aktiivisesti lainsäädännön vahvistumista odotellessamme. Satakunnassa on vahva halu uudistua ja ottaa käyttöön maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun hyviä käytäntöjä. Palveluiden kehittäminen on merkittävä osa maakuntavalmistelua, kertoo vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä.

Satakunnassa on valmius aloittaa maakunnan toiminta ja ottaa vastuu palveluiden järjestämisestä vuoden 2021 alusta. Uuden maakuntaorganisaation vastuulle siirtyvät muun muassa sosiaali- ja terveydenhuolto, pelastustoimi, ympäristöterveydenhuolto, alueelliset kehittämistehtävät ja maakunnan alueen elinvoiman edistäminen, alueiden käytön ohjaus ja suunnittelu sekä maakunnallisen hyvinvoinnin, identiteetin ja kulttuurin edistäminen. Satakunnassa maakuntauudistuksen valmistelutyötä ohjaavat oikeudenmukaisuuden, yhdessä uudistumisen, asiakaslähtöisyyden sekä osaamisen ja oppimisen arvot.

Maakuntavalmistelun etenemistä käsiteltiin väliaikaisen valmistelutoimielimen kokouksessa perjantaina, jolloin käsiteltiin maakuntavalmistelun väliraporttikokonaisuutta sekä uuden maakunnan strategialuonnosta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.