Huittisten kaupungintalon alkuperäiset puuikkunat vaihdetaan – Uusien ikkunoiden ulko-osa säänkestävää alumiinia

21.08.2019 - 05:47 Pipsa Vatanen
Ikkunanasentaja Jesse Härkönen oli vasta pari viikkoa sitten Huvila ja huussi -ohjelman kuvauksissa. –Sielläkin tehtiin ikkuna- ja oviasennuksia remonttikohteeseen.

Kun Huittisten kaupungintalon väki lähti lomille heinäkuun alussa, suljettujen ovien takana alkoi tapahtua. Varsin mittavan ikkunaremontin aikana alkuperäiset puuikkunat, 315 kappaletta, vaihdetaan uusiin. Valmista pitäisi olla syyskuun puolessa välissä.

–Ikkuna-aukkoja on yli 300, mutta osa niistä on kaksiosaisia. Puhutaan siis yli 600 ruudusta, tekninen johtaja Ulla Ojala valottaa.

Ensin selvitettiin puuikkunoiden kunnostamista, mutta Suomesta ei löytynyt kohtuuhintaisia kunnostajia, joten työ olisi tarvinnut teettää esimerkiksi Virossa.

–Ikkunoiden irrottaminen ja lähettäminen kunnostettavaksi olisi ollut käytännössä hyvin hankalaa. Näin tämä käy nopeasti, huone kerrallaan.

Viime kesänä peruskorjattiin kolmannessa kerroksessa sijaitseva keittiö. Samassa yhteydessä vaihdettiin keittiön kuusi ikkunaa.

–Silloin mietittiin tarkkaan ikkunatyyppi ja väri alkuperäisen kaltaiseksi. Nyt oli vuosi aikaa katsella, miten uudet ikkunat istuvat vanhojen kanssa yhteen.

Vanhat ikkunat olivat kokonaan puisia, uusissa talon ulkopuolelle jäävä osa on säänkestävää alumiinia.

–Toivottavasti uudet ikkunat kestävät vähintään sen 40 vuotta – tai jopa pidempään.

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 34.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.