Huittisareenan paneelissa vakuutettiin palveluiden pysyvän

21.08.2018 - 09:09 Janika Ihanamäki
HuittisAreenan paneelissa olivat (vas.) Jukka Tuori, Lauri Korkeaoja, Petteri Orpo, Terttu Nordman ja Kristiina Piirala. Paneelin juonsi Asko Aro-Heinilä.

HuittisAreenan paneelissa kohtasivat valtiovarainministeri Petteri Orpo, Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Lauri Korkeaoja, Satasoten muutosjohtaja Terttu Nordman, Huittisten seudun Invalidien edustaja Jukka Tuori sekä Huittisten perusturvajohtaja Kristiina Piirala. Paneelin juonsi maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä,

Paneelissa vakuutettiin, että sote-uudistuksen maakuntahallinnossa ihmiset päättävät ja äänestävät ihmiset johtamaan sotea. Paneelissa vakuutettiin myös, että kuntalaisten palvelut eivät katoa.

–Palveluita täytyy kehittää ihmisten tarpeisiin. Ongelmat pitää havaita ajoissa, etteivät nuoret syrjäydy. Ihmistä ei saisi pompotella eikä ihmisen pitäisi taistella saadakseen sosiaali- ja terveyspalveluja. Maakuntahallinto sote-uudistuksessa iskee tähän, Orpo tähdensi.
–Pitää olla yhteinen tahtotila, Nordman täydensi.

–Jos sote kuitenkin kaatuisi, tehtyä työtä ei heitetä hukkaan. Yhteistyötä jatketaan. Vanhaan tuskin palataan. Näen kuitenkin, että maakuntien haasteena voi olla vaikeus saada tekijöitä erikoissairaanhoitoon, Kristiina Piirala sanoi.

 

 

 

Lue lisää Huittisareenasta tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.