Tytöistä naisiksi rautalangan parissa

21.07.2017 - 06:36 Mikko Perttunen
Periferian ensimmäinen keikka oli Honkapirtillä. Hällforsille ja Tenkaselle on jäänyt mieleen eräs keikka 2000-luvun vaihteessa, jossa tytöt vetivät vasta soundcheckiä, kun yleisöstä kuului huuto ”soittakaa paremmin”.

 

Kun pienestä pitäen toisensa tunteneet Saima ja Saara Hällfors, Kaisa Tuomainen (silloinen Järvenpää) ja Maija Tenkanen näkivät vuonna 1997 A. Aallon rytmiorkesterin, heräsi nuorten tyttöjen mielessä ajatus oman bändin perustamisesta. Ei aikaakaan, kun oltiin jo soitinliikkeessä, ja vanhempien suosiollisella avustuksella matkaan tarttuivat instrumentit joka likalle.
–Puolet porukasta oli vähän päälle kymmenenvuotiaita, kenelläkään ei ollut tällaisista bändisoittimista kokemusta, vaikka musiikkia harrastettiinkin, yhtyeessä kitaraa soittanut ja laulanut Tenkanen muistelee.
Huittislainen Tenkanen lähti yhtyeestä ”jo” 12 vuoden jälkeen vuonna 2009. Nykyisin hän vaikuttaa muissa musiikkiprojekteissa ja Huittisissa liikuntakeskus Spiraalissa.Myöhemmin yhtyeeseen liittyi Laura Vuokko.

Periferia sai nimensä siitä, että kaikki jäsenet olivat kotoisin Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen reunoilta, periferiasta. Treenikämpäksi muodostui Huhtamossa oleva Hällforsin äidin kotipaikka, joka on nykyään vapaa-ajanasuntona.
Jo neljän viiden kuukauden jälkeen tyttöbändi buukattiin ensimmäiselle keikalleen Huhtamon seurantalolle.
–Setti oli kahden biisin mittainen, Saima Hällfors paljastaa.
Ne ovat vielä hyvin mielessä:
–Syksyn sävel ja Emma, tulee Tenkaselta kuin tykin suusta.

Keikat poikivat aina uusia, ja tekemistä riitti. Välillä oli viiden kuuden setin iltoja, jotka ovat rankkoja jo kokeneellekin muusikolle. Harrastus vei aikaa.
–Se herätti varmaan jossain vaiheessa huomiota, kun nuoret tytöt soitti 60-luvun rautalankamusiikkia, Tenkanen arvelee.
–Kyllä se musiikki varmaan osaltaan piti myös poissa pahanteosta, hän jatkaa.

20-vuotias Periferia esiintyy Marttilassa Laurilan lavalla la 22.7. klo 19.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan 19.7. Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.