Soutu Huittisiin sujui hyvin

21.07.2017 - 16:16 Sari Mäkelä
Extreme Rowing Teamissä soutivat Riina Mäkinen, Sami Ojala, Janne Kokkonen, Mari Jokinen, Hannele Aalto, Taina Lehtinen, Bono, Jouni Jokinen, Ville Koitto, Katariina Paasikivi, Jussi Paasikivi, Susanna Uusitalo, Joonas Pihlava, Olli Salmi ja Miia Paaso.

Soutajat rantautuivat Huittisten Karhiniemellä Satakunnan Kansansoudun ensimmäisenä retkipäivänä, perjantaina iltapäivällä. Näyttävästi mukana oli muun muassa huittislainen Extreme Rowing Team kolmella veneellä. Yhdessä oli palomiehiä, toisessa sairaanhoitajia ja kolmannessa johtoveneen perämies Jussi Paasikiven mukaan "hoidettavia".

-Meillä on nyt 18 soutajaa, mutta osa porukasta vaihtuu matkan varrella. Taukopaikoille Kokemäelle ja Harjavaltaan meille tulee saunabussi, kertoi Paasikivi ja iloitsi, että yritykset lähtivät tukemaan Suomi 100 -kunniaksi liikkeellä olevaa tiimiä.

Extreme Rowing Teamin soutajat kehuivat matkan sujuneen hyvin; alle 20 asteen lämpötila ja pieni tuuli sopivat mainiosti soutamiseen. Oikealla tekniikalla soutajien kädetkin olivat kunnossa.

-Kämmenellä työnnetään airoa ja sormilla vedetään, neuvoi Paasikivi, joka on osallistunut kansansoutuun 21 kertaa.

Hän toivoo tapahtuman jatkuvan ilman välivuosia tulevaisuudessa.

-Kyllä tässä samalla keräillään hiukan ajatuksia jonkinlaisen korvaavan tapahtuman järjestämisestä, jos kansansoutua ei ole. 

Satakunnan Kansansoutu lähti Sastamalasta perjantaiaamuna yli 500 soutajan voimin kohti Poria, jonne venekunnat pääsevät sunnuntaina. Ennen Huittista soutajilla oli taukopaikka Keikyässä Patsaspuistossa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.