Yrityselämän kehittäminen ja koulutus yhdistää seutukaupunkeja

21.05.2018 - 12:00 Minna Karru
Julkilausuman esittäneen Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan seurassa muut seminaariin osallistuneet kaupunginjohtajat.

Seutukaupunkien elinvoima syntyy pääosin kaupunkien omasta kehittämisestä ja tahdosta toimia kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjinä. Asia ilmenee Timo Aron laatimassa tilastoanalyysissa, jossa tutkittiin 55 seutukaupunkia.
Analyysi julkistettiin tänään Huittisissa pidettävässä seutukaupunkiseminaarissa.

Seutukaupunkien moninaisuuden lisäksi Aron tilastoanalyysi nostaa vahvasti kaikkia seutukaupunkeja yhdistäväksi menestyksen edellytykseksi yrityselämän kehittämisen sekä koulutuksen.

Seminaarissa annetussa seutukaupunkiverkoston kannanotossa todettiin, että omaehtoinen kehittäminen tarvitsee tuekseen myös kansallisia toimenpiteitä sekä seutukaupungeista löytyvän potentiaalin tunnistamista myös valtakunnallisella tasolla. Kannanotossa listataan, että yhteistyötä tarvitaan toisten seutukaupunkien, valtion, muodostuvien maakuntien, maakuntakeskusten ja oman seudun kuntien sekä tietysti yrityselämän kanssa.

Kannanotossa korostetaan, että seutukaupungit haastavat itseään, muita kuntia, maakuntia ja valtiota syventämään luottamuksellista yhteistyötä.

 

 

 

Lue lisää aiheesta tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

 

Päivitetty kaupunginjohtajien yhteiskuvalla klo 13.58,

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.