Pylväspalo katkaisi sähköt viideksi tunniksi Huittisissa

21.04.2017 - 12:50 Satu Ojala

Huittisten Jokisivulla sattui eilen illalla kymmenen aikaan pylväspalo, joka kat-kaisi sähköt pahimmillaan 300 taloudelta. Katkos kesti kaikkiaan viisi tuntia.
Palanut pylväs sijaitsi muutaman sata metriä Jokisivun muuntamolta Vampulan suuntaan.
–Illalla alkanut vesisade on ilmeisesti aiheuttanut palon ja laitteet antoivat periksi, sanoo käyttöinsinööri Matti Hällfors Sallilan Sähkönsiirrosta.
Palaneen pylvään tilalle vaihdettiin uusi pylväs, jonka vuoksi katkos oli poikkeuksellisen pitkä.
–Tämä oli toinen pylväspalo tänä vuonna. Saimme tiedon pylväspalosta heti kun katkaisija laukesi ja lähdimme selvittämään syytä. Sähköt palautettiin talouksille sitä mukaa kun töiden eteneminen antoi myöden.
Pitkä katkos osui ajanjaksoon, jolloin se aiheutti niin kotitalouksille kuin eläintiloille mahdollisimman vähän haittaa.
–Monilla tiloilla on omat varavoimalat. Kesäkuumalla katkos olisi ollut suurempi riski kuin nyt koleana kevätyönä, jolloin eläimet nukkuivat. Kotitalouksillekin haitat olivat vähäisiä. Pakastimet eivät tuossa ajassa ehdi sulaa, kun niitä ei avata kertaakaan katkoksen aikana, sanoo Hällfors.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.