Muutos ja kasvojen pesu

21.03.2019 - 05:29 Minna Karru
–Minulla on avoin ja rehti mielenkiinto penkoa vanhoja asioita. Ajattelen niin, ettei asioiden edessä ole hyvä pitää esirippua, eivät tämän ajan ihmiset ole vastuussa esi-isiensä toimista, Timo Kouttu toteaa.

–Markun Irja-Liisan tädin Eeva Paavolan 1950-luvun muistelus Lauttakylän katujen varsilta on yksi sysäys, miksi ryhdyin tekemään kirjaa Lauttakylästä ja sen ympäristöstä. Irja-Liisa luovutti muistelut minulle julkaistavaksi, Timo Kouttu kertoo.

Lauttakylää, Huittistenkylää, Kirkonkylää, Matikkalaa, Koskuaa sekä Kuninkaista ja Huhkolaa käsittelevä Talonpoikaismaille asutus- ja liikekeskus – Lauttakylä -kyläkirja on Koutun viides.

Ensimmäisen hän teki kotikulmiltaan Suontaustasta 2006. Sen jälkeen Kouttu on laittanut kansien väliin historian lehtiä Sammusta (2012), Nanhia-Räikänmaa-Rekikoskelta (2014) sekä Karhiniemi-Raskala-Sorvolasta (2016).

Uusimman kirjansa Kouttu on tehnyt pääosin samalla systeemillä kuin aiemmatkin.

–Kirjassa käydään läpi taloja ja torppia ja niissä vuosien varrella asuneita ihmisiä. Tietoja seurataan 1400–1540-luvuilta lähtien. Tällä kertaa en enää kerro yleisiä asioita maatalouden kehittymisestä. (..)

Uudenlaista näkökulmaa aiempiin verrattuna tuoreeseen kyläkirjaan tuovat useat muistelut. (.)

- Lauttakylän valtavan muutoksen ja kasvojen pesun esiin nostavien Paavolan muistojen lisäksi sivuilla on esimerkiksi Kalevi Mäkelän kirjoitus lapsuuden Lauttakylästä.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.