Perusopetuksen ryhmät kaikki saman katon alle

21.02.2019 - 05:12 Satu Ojala
Lauttakylän koulun opettajat Helena Kaasalainen (vas.), Marika Pellonperä, Hanna-Mari Marttila, Kirsi Mäkelä, Noora Markki-Borda ja Erika Mahlamäki olivat kuuntelemassa, mihin koulu sijoittuu ja millainen siitä tulee.

Koulukeskustelussa kysymyksiin vastasivat tekninen johtaja Ulla Ojala (vas.), valtuuston puheenjohtaja Jouni Isotalo, sivistysjohtaja Eija Mattila, kaupunginhallituksen ja koulun rakentamisen ohjausryhmän puheenjohtaja Martin Ylikännö, nuoriso- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Joni Immonen, sivistyslautakunnan puheenjohja Hannu Haapasalo ja Lauttakylän koulun rehtori Maarit Malmberg.

 

 

Lauttakylän koulun paikasta, koosta ja aikataulusta on viime päivinä keskusteltu Huittisissa paljon. Koulun vanhempainyhdistys halusi koota päättäjät ja vanhemmat samaan saliin keskustelemaan uudisrakennuksen suunnitelmista.

–Meillä vanhempainyhdistyksessä on vain kaksi tavoitetta. Tärkeintä on, että koulu valmistuu syksyyn 2022 mennessä ja erityislapsien opetusryhmät tulevat saman katon alle, sanoi vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Annika Eklöf. (..)

Lauttakylän koulu päätettiin vuosi sitten rakentaa Kivirannan pellolle, jonka jälkeen rakennuspaikkaa selviteltiin tarkemmin. Tehdyissä tutkimuksissa kävi ilmi, että ennen kuin koulun seiniin on laitettu kiveä kiven päälle, maan alle on uponnut miljoona poikineen. (..)

Huikaisevien maan alle menevien summien selvittyä kaupunki on teettänyt vastaavat tutkimukset kahdesta muusta mahdollisesta sijaintipaikasta eli Huhkolanpuistosta ja vanhan kivikoulun paikasta.

–Perjantaina tulleiden tietojen mukaan koulun rakentaminen tulee kalleimmaksi Kivirannan pellolla ja edullisimmaksi Huhkolassa. Hintahaitari halvimman ja kalleimman välillä on 2,5–3 miljoonaa euroa. Kivikoulun tontti sijoittuu näiden väliin, kertoo Ojala.

–Haluamme käyttää rahaa ennemmin tiloihin kuin maan alle. Kaupunginvaltuuston myöntämä määräraha pitää saada riittämään. Vielä ehdimme saamaan koulun valmiiksi sovitussa aikataulussa, mutta pitää laittaa töpinäksi. Iso hidaste rakennushankkeessa on, että Huhkolan tontti on koulua varten kaavoittamatta, sanoi Martin Ylikännö.

 

 

Mitkä ryhmät väistötiloihin?

Ohjausryhmän jäsenet olivat yksimielisiä siitä, että väistötiloillekin pitää löytyä käyttöä. Tilaa siinä on noin 2 000 neliötä.

–En usko, että kaikki kouluun suunnitellut tilat tulevat toteutumaan, sanoi tekninen johtaja Ulla Ojala.

Keskustelussa puntaroitiin, mitä tiloja väistötiloihin voisi siirtyä. Alunperinhän on suunniteltu, että uuden koulun kurkihirren alla olisivat tilat musiikkiopistolle, perusopetukselle, pidennetyn oppivelvollisuuden ryhmille, esiopetukselle ja varhaiskasvatukselle. Uuden koulun valmistumisen Huhkolanpuiston päiväkodin toiminnot on tarkoitus siirtää muihin yksiköihin. Huhkolanpuiston päiväkoti on toiminut väliaikaistiloissa reilut 40 vuotta.

–Huittisissa kaikkein surkeimmissa tiloissa toimivat Lautta I ja II. Musiikkiopiston paikkaa pitää miettiä. Ohjausryhmän agendalla ei ole ollut, että Lautat sijoittuisivat eri paikkaan kuin perusopetus, sanoi Martin Ylikännö (kesk).

 

 

 

Korjattu 21.2. kuvatekstin nimivirhe; Kirsi on Mäkelä, ei Heinilä.

 

 

Lue jutut kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.