Huittisissa vaihtuu kirkkoherra

21.02.2018 - 18:14 Satu Ojala
Rauno Herranen valittiin Huittisten seurakunnan kirkkoherraksi kolme vuotta sitten.

Rauno Herranen on irtisanoutunut Huittisten seurakunnan kirkkoherran virasta. Hän siirtyy päätoimiseksi psykoterapeutiksi Sastamalaan elokuun alussa. Hän saarnaa viimeisen saarnansa kirkkoherrana helluntaina 20. toukokuuta.
Herranen on opiskellut työn ohessa psykoterapeutuksi ja aloitti sivutoimisena psykoterapeuttina viime lokakuussa.
-Töitä on kertynyt sopivasti ja tarvetta tähän työhön on. Luotan siihen, että töitä riittää jatkossakin, sanoo yrittäjänä aloittanut Rauno Herranen.

Hänet vihittiin papiksi joulukuussa 1988 eli lähes 30 vuotta sitten. Huittisissa hän aloitti työnsä kesäkuussa 1997.
-Irtisanoutumiseeni seurakunnallisesta työstä ei ole mitään yhtä isoa syytä. Olen panostanut viime vuosina opiskeluun ja tämän uuden ammatin harjoittamiseen ja työ tuntuu kiinnostavalta. Jatkossa yrittäjänä voi itse määritellä työaikani, joten viikonloput ja juhlapyhät voin olla vapaalla. TYömatka lyhenee merkittävästi, kun asun Sastamalassa. Meillä on kaksi lastenlasta, joiden kanssa haluan myös viettää aikaani, sanoo Rauno Herranen.

 

 

Miten Herrasen seuraaja pitäisi valita, käy vastaamassa verkkolehden kyselyssä

 

 

Lisätty kyselylinkki 9.4.

 

KOMMENTIT
21. helmikuu 2018 - 19:52Nimimerkki: tepa
kiitän Raunoa hänen työstään täällä huittisissa ymmärrän varsin hyvin sen työn raskaudesta tänäpäivänä mitä meidän kirkossa tapahtuu .Eikä vain kirkossa koko maailma on murenemassa ,kun pahuus näyttää voittavan . Toivoisin että et täysin unohtais meitä ,mutta SUURKIITOS
22. helmikuu 2018 - 15:20Nimimerkki: Realisti
Psykoterapeutit, jotka kuitenkin pääasiassa tekee työtään asiakkaiden kanssa, joista saa Kelan taksan, tienaa enemmän kuin tuplat vrt. kirkkoherran virka. Toisaalta koulutus lienee maksanut sen 15 tuhatta omasta pussista, jos ei työnantaja sitten ole osallistunut kuluihin. Mutta ei kun tsempit työhön, psykoterapeuteistahan on huutava pula.
23. helmikuu 2018 - 12:15Nimimerkki: seurakuntalainen
Kiitos! Olisin mielelläni nähnyt Sinut pidempään kirkossamme. Ymmärrän kyllä ratkaisusikin: työntö ja veto muutokseen lie aika suuri summaltaan: Kirkkomme on melkoisessa myllerryksessä ja lapsenlapset ovat tärkeitä. Siunausta Sinulle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.