”Se paras on vielä ottamatta"

21.01.2019 - 05:00 Satu Ojala
Kolmen päivän ikäisen vasikan Armi Kaunisto kuvasi kesäkuussa 2018 Mutilahdessa.

Armi Kaunisto ikuisti kesällä kolmen päivän ikäisen vasikan Mutilahdessa. Tämä valokuva on mukana Berliinissä esillä olevassa näyttelyssä ”Jos lehmät puhuisivat”.
Lähtee vampulalainen Armi Kaunisto sitten minne tahansa, mukaan hän nappaa aina kameran tai kaksi. Linssi suuntautuu useimmin lintuja, perhosia, eläimiä tai maisemia kohti. Ihmisistä hän ottaa harvoin kuvia ja jos ottaa, silloin kohteina ovat lapset tai lastenlapset.
Viime viikolla Armi Kaunisto sai mieluista postia. Hänen kesällä ottamansa kuva on hyväksytty mukaan Jos lehmät puhuisivat. Näyttely avattiin Berliinissä viime perjantaina Grüne Woche messuilla. Näyttely on Berliinissä ensi sunnuntaihin asti, jonka jälkeen se kiertää Suomessa ja Saksassa ainakin kaksi vuotta.
Näyttelyn on koonnut MTK Varsinais-Suomi.
–Kävimme puolisoni Harrin kanssa Isosuolla kuvaamassa. Mutilahden lintutornin kohdalla ihmettelin, miksi kolme lehmää seisoskelee kaaressa ja niiden edessä makaa yksi lehmä. Kameran pitkällä putkella näin, että emä siellä nuolee vastasyntynyttä vasikkaansa.
–En halunnut häiritä, mutta palasimme kolmen päivän päästä samaan paikkaan. Silloin näin tämän vasikan, josta roikkui vielä napanuora eikä vasikalla ollut vielä korvamerkkejä.
Kuvan Kaunisto lähetti Jos lehmät puhuisivat –näyttelyyn, jonne se hyväksyttiin mukaan,
–Kun tieto kuvan ottamisesta näyttelyyn tuli, soitin tyttökaverilleni, että hei, lähdetäänkös Berliiniin. Siellä olis yks valokuvanäyttely, kertoo Armi Kaunisto.

Lue juttu loppuun 23.1. - Lauttakylä-lehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.