HPK odotetun vahva Huittisissa

21.01.2018 - 20:07 Toimitus
Vieraiden 0-3 voittoon päättyneestä ottelusta palkittiin parhaina LP Vampulasta Sarah Blomgren vas. ja HPK:sta Vicky Savard. Kuva Mauno Kotamäki

Suomen cupin pari viikkoa sitten voittanut HPK Hämeenlinnasta oli odotetun vahva myös Huittisissa, jossa se voitti LP Vampulan erin 3-0 (20–25, 15-25, 22-25).
Ottelun ensimmäisen erän alku oli LP Vampulalta synkkä ja omilla virheillä HPK pääsi 0-4 karkuun. Sen jälkeen erä olikin varsin tasainen ja suunnilleen sama ero säilyi erän loppuun asti. Erä lopulta pistein 20-25 Hämeenlinnaan.
Toisessa erässä alku oli ensimmäistäkin heikompi ja tilanne oli varsin nopeasti 1-6 ja erä oli HPK:n tasoista joukkuetta vastaan sitä myöten taputeltu.
Kolmannessa erässä oli jälleen samanlainen aloitus, mutta tällä kertaa se jäi vain kahden pisteen mittaiseksi. Erästä muodostuikin tiukka ja pitkiä palloralleja nähtiin useita. Tuurikin avusti hämeenlinnalaisia ja sellaiseen erä ja ottelu myös lopulta päättyi, kun syöttö lurahti verkkokosketuksen jälkeen vastustamattomasti  huittislaisten kenttään.
Elli-Noora Hiltunen oli kokoonpanosta sairastelun vuoksi pois. HPK:sta palkittiin parhaana lujaa ja näyttävästi hyökännyt Vicky Savard ja kotijoukkueesta hakkuri Sarah Blomgren.

-Hyvä puolustuspeli molemmilta joukkueilta. Pyrimme painostamaan kovalla hyökkäyksellä, mutta Vampula kaivoi niitä uhrautuvasti peliin, sanoi HPK:n Vicky Savard-
-Meillä oli samankaltaisia ongelmia kuin aiemminkin. Me teemme kaikkemme harjoituksissa, että pääsisimme niistä eroon. Vielä on kautta jäljellä ja aiomme tehdä kaikkemme, vakuutteli LP Vampulan Sarah Blomgren.

HPK:n valmentaja Luca Chiappini piti ottelua tiukkana.
-LP Vampula Huittinen taisteli lujasti. Syötöllä he saivat rikottua peliämme ja saimmekin hyvää harjoitusta hyökkääämisestä huonoista vastaanotoista. Meillä on ollut tiukka ottelusarja ja joudumme puristamaan päivä toisensa jälkeen, sanoi Chiappini.
-0-3 hävittiin, mutta silti ensimmäiseen ja toiseen erään on oltava melko tyytyväinen. Verkolla hävisimme, mutta vastaanotto ja syöttö sekä puolustus voitettiin, mutta hyökkäyspeliin taas hävisimme. Nayara pelasi erittäin hyvän kolmannen erän. Hän on tulisieluinen peluri ja on hyvin ottanut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Uskon hänestä olevan vielä paljon iloa kauden lopuissa peleissä, sanoi LP Vampulan valmentaja Arttu Keränen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.