Paralympialaisiin 2030? Näkövammaiskiekko tekee tuloaan Suomeenkin.

20.11.2019 - 08:20 Mikko Perttunen
Näkövammaiskiekossa kentällinen "pisteytetään" kansainvälisen näkövammaisurheilun luokitusten mukaan siten, että joukkueiden näkökyky on tasavertainen. Ainoastaan maalivahdit torjuvat sokeina. Kuva: Samuli Harjunen

Suomi on jääkiekkohullu maa, mutta siitä huolimatta jo 1970-luvun alussa Kanadassa kehitetty blind hockey eli näkövammaiskiekko ei ole löytänyt näille pituusasteille.

Nyt siihen on kuitenkin ehkä tulossa muutos.

–Kävimme Antti Latikan kanssa Vancouverissa testaamassa lajia vuosi sitten syksyllä, ja kokemus oli upea. Pohjois-Amerikassa näkövammaiskiekon suosi on räjähtänyt 2010-luvulla, huittislaistaustainen Markus Tihumäki kertoo.

Tihumäki pelaa maalipalloa ja edusti Suomea muun muassa Rio de Janeiron paralympialaisissa vuonna 2016. Hän pelaa Aisti Sport -seurassa.

–Näkövammaiskiekkoa ei vielä Suomessa harrasteta, mutta nyt yritämme saada sen harrastuksen täällä käynnistettyä. Joskus vuosia sitten lajia on ilmeisesti kokeiltu Suomessa, mutta silloin siitä ei poikinut mitään pysyvämpää.

Parhaillaan onkin menossa ensimmäinen laajamittaisempi yritys tuoda laji Suomeen. (..)

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 47 (20.11.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.