Kausi-influenssarokotusten aika lähestyy

20.11.2016 - 06:06 Minna Karru
Huittisten terveyskeskuksessa tässä kuussa työnsä aloittanut hoitotyön johtaja Susanna Koivunen sai influenssarokotteen terveydenhoitaja Aija Lindroosilta.

Huittisten neuvolassa yleisiä rokotuspäiviä ovat keskiviikko 23.11. klo 8.30–11.30 ja keskiviikko 30.11. klo 12.30–17.30.
Vampulan neuvolassa rokotuksia annetaan tiistaina 22.11. klo 14–17 ja tiistaina 29.11. klo 8.30–10.

–Lasten rokotuksiin voi varata ajan oman alueen terveydenhoitajalta ja koululaisten rokottamiseen koulun terveydenhoitajalta. Diabeetikot voivat varata aikansa diabeteshoitajilta, sanoo osastonhoitaja Marja Heikkilä.

–Maksutta kausi-influenssarokotteen saavat raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset, listaa Heikkilä.
Maksuttoman rokotteen saajien joukkoon kuuluvat myös sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri.
–Jos itse ei osaa päätellä kuuluuko maksuttoman rokotuksen piiriin, niin tilan-teen arvioi terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri. Ja jos henkilö ei kuulu koh-deryhmään, hän voi hankkia rokotteen apteekista reseptillä. Reseptin voi pyytää esimerkiksi terveyskeskus- tai työterveyslääkäriltä. "Pistettäväksi" toi tulla yleisinä rokotuspäivinä, Heikkilä sanoo.
 

Lisää influenssa-asiaa täältä.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.