Keikyän koulua ollaan lakkauttamassa

20.11.2015 - 13:21 Minna Karru
Palveluselvityksessä ei esitetä vaihtoehtoa, jossa Keikyän koulu jatkaisi tämän lukukauden jälkeen.

Sastamalan kaupungin läntisen alueen eli vanhan Keikyän ja Kiikan palvelualueselvityksen molemmat vaihtoehdot sisältävät Keikyän koulun lakkauttamisen ensi vuoden elokuussa.
Kuntalaisille järjestetään aiheesta keskustelutilaisuus Äetsän koulussa 24.11. iltakuudelta. Kannanottoja voi tehdä marraskuun loppuun. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee asiaa 1.12. ja kaupunginhallitus 7.12. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta 14.12.

Selvityksen vaihtoehdoista vuotuista nettosäästöä toisi eniten, noin 400 000 euroa, yhtenäiskoulun perustaminen Äetsän koululle, josta Sarkia-lukio loppuu ensi syksynä. Malli kuitenkin edellyttäisi noin 450 000 euron investointia.
Yhtenäiskouluvaihtoehdossa kaikki Kiikan oppilaat siirtyisivät Äetsän koululle ja Keikyän koulun oppilaat Pehulan kouluun.
Kaikkien viidensien ja kuudensien luokkien koulun sijoittaminen Äetsän koululle toisi säästöä noin 165 000 euroa ja edellyttäisi noin 50 000 euron investointia. Neljä ensimmäistä luokkaa käytäisiin Pehulan ja Kiikan koulussa.

Selvityksessä on mietitty uutta paikkaa myös Kiikan kirjastolle. Sen siirto Äetsän koululle toisi vuodessa säästöä noin 216 000 euroa, ja edellyttäisi noin 250 000 euron investointia.
Lisäksi selvityksessä on pohdittu Kiikan päiväkodin siirtoa joko Äetsän koululle tai Kiikan koululle, säästö kummassakin tapauksessa on noin 224 000 euroa. Investointirahaa Kiikan koulu -vaihtoehto edellyttäisi noin 1,1 miljoonaa ja Äetsän koulu -vaihtoehto noin 750 000 euroa.

Läntisen alueen palveluverkkoselvitys on Sastamalan kaupungin verkkosivulla
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.