Mäntysaaren kirja tapahtuu pikkukaupungissa - Samanlaisessa kuin nuoruuden Huittinen

20.09.2019 - 05:09 Mikko Perttunen
Huittislaistaustainen Jussi Mäntysaari vaikuttaa tällä hetkellä Nelonen Median radioiden musiikkipäällikkönä. Nyt hän on myös kirjailija.

Janten lain mukaan – lyhyesti sanottuna – kenenkään ei tule kuvitella olevansa parempi kuin muut.

Anti-Jante puolestaan on huittislaistaustaisen Jussi Mäntysaaren samannimisessä uunituoreessa romaanissa ”Janten lain paskaksi moukaroiva progressiivinen heavy metal -teos”.

Levyprojekti on kuitenkin niin ahdistava, että romaanin päähenkilö Tapio Mangård pakenee sitä pikkukaupungin lukioon musiikinopettajaksi.

–Tarinan kannalta ei ole merkityksellistä nimetä kaupunkia. Monessa kaupungissa varmasti on lukio, yökerho ja tori, Mäntysaari selittää. (..)

Kirjan kirjoittaminen kesti pari vuotta, mutta nyt se on onnellisesti paketissa. Mäntysaari on tehnyt aikanaan esimerkiksi toimittajan töitä, mutta vuosiin hän ei ollut kirjoittanut työkseen.

–Mulla on kuitenkin ollut blogi ja aina jonkinlainen pakko kirjoittaa jotain. Ajattelen romaanin jollain lailla kirjoittamisen kuninkuuslajiksi, maratoniksi, ja sellaisen kirjoittaminen on ollut haaveena jo kauan, Mäntysaari kertoo.

Jo lukiossa Mäntysaari kirjoitti jonkinlaisen romaanin raakileen, ”kehnoa scifiä”, jota ei edes tuolloin kehdannut näyttää kenellekään. Tiukka genrekirjoittaminen ei kuitenkaan enää sytyttänyt.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan Lauttakylä-lehden numerosta 38.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.