Lauttakylä-lehden digisisällöt entistä lähemmäs lukijoita

20.09.2017 - 05:17 Marja-Liisa Hakanen
–Lauttakylä-lehti tuottaa mielenkiintoista digisisältöä, jonka Raitti tuo entistä lähemmäs käyttäjiä, Huittisten Sanomalehti Oy:n liiketoimintajohtaja Olli Ristimäki, lehden toimitussihteeri Sari Mäkelä ja mainostoimisto Huiman Timo Lamminen sanovat.

Lauttakylä-lehti otti viikko sitten ensimmäisenä paikallislehtenä Suomessa käyttöön uuden Raitti- sovelluksen, joka tarjoaa käyttäjilleen paikallista sisältöä. Kaikki voivat ladata Raitin maksutta älypuhelimeensa tai tablettiinsa.
–Käyttöliittymä on yksinkertainen ja tuo Lauttakylä-lehden digitaaliset palvelut jokaisen taskuun. Raitti vahvistaa modernilla tavalla paikallislehden perinteistä roolia paikallisyhteisön kokoavana voimana, toteaa liiketoimintajohtaja Olli Ristimäki Lauttakylä-lehteä
kustantavasta Huittisten Sanomalehti Oy:stä.

Lauttakylä-lehden käytössä on jo useamman vuoden ollut digilehti, joka sisältää niin sanottua rikastettua materiaalia, esimerkiksi lisäkuvia, videoita ja verkkolinkkejä.
–Digilehti on hyvin edistyksellistä tekniikkaa ja Raitti on sille hyvää jatkoa. Se ylläpitää edelläkävijän asemaamme paikallislehtien digipalvelujen tarjoajana.

Lauttakylä-lehden toimitus tuottaa monipuolista sisältöä paperilehden lisäksi myös verkkoon. Raitti kokoaa tämän digisisällön nyt yhteen paikkaan, jossa voi lukea maksutta lehden verkkouutisia, sosiaalisen median sisältöjä ja paikallisten lounaspaikkojen ruokalistoja.
Digilehteä sen sijaan pääsevät lukemaan vain tilaajat, joille Raitti tarjoaa myös yritysten etukuponkeja.
–Sovellus antaa siten myös yrittäjille mahdollisuuden tulla entistä lähemmäs asiakkaita omilla tarjouksillaan. Vastaavanlaista sovellusta ei juuri ole ollut tarjolla, joten Raitti tukee erinomaisesti paikallista asiointia ja paikallisten palvelujen käyttämistä.
Uusi paikallislehtisovellus yhdistää lehden tuottamaan sisältöön myös paikallisen yhteisön tuottamaa sisältöä ja kokoaa sitä Raitin someseinälle muun muassa Facebookista ja Instagramista. Raitista löytyvät myös Huittisten kaupungin tapahtumakalenteriin ilmoitetut tapahtumat.

Raitin ovat kehittäneet digitaalisia julkaisujärjestelmiä ja sovellusratkaisuja rakentavat eDocker Digital Publishing Oy sekä Arena Interactive Oy. Lauttakylä-lehden lisäksi sen on ensi vaiheessa tilannut kuusi muuta itsenäistä paikallislehteä.
–Olemme jalostaneet Raitin perusversiota täällä Huittisissa hiukan pidemmälle ja tuoneet sinne muun muassa paikalliset lounaslistat, jotka ovat olleet myös Palveleva Huittinen -portaalin suosituinta sisältöä. Huittisissahan on poikkeuksellisen runsas lounastarjonta, jonka
tuomme nyt entistä paremmin lukijoiden ulottuville, Olli Ristimäki kertoo.

Raitissa näkyy valtakunnallisesti muutenkin huittislainen kädenjälki, sillä sovelluksen graafinen ilme ja kaikille paikallislehdille tuotettu markkinointimateriaali ovat Huittisten Sanomalehtiyhtiöön kuuluvan mainostoimisto Huiman Minna
Lehtosen käsialaa. Sovelluksen paikallisessa kehittämisessä ja käyttöönotossa on ollut aktiivisesti mukana myös Timo Lamminen Huimasta.
–Lähdimme mukaan Raitti-sovellukseen, koska paikallislehden pitää seurata aikaansa. Kehitystyötä tehdään muutenkin koko ajan. Olemme uudistamassa myös Palveleva Huittinen -konseptia, jonka iso uudistus julkistetaan ensi vuoden puolella, liiketoimintajohtaja Olli Ristimäki kertoo.

 

 

 

Lue 20.9. Lauttakylä-lehti verkossa.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.