Talkoolaiset odottavat jo soutajia

20.07.2017 - 20:52 Antti Salminen
Sari Torpo (vas.), Jouko Järä ja Ari Eskola pystyttivät telttaa Äetsän voimalaitoksen tuntumassa torstai-iltana.

Perjantaina alkava kolmipäiväinen Satakunnan Kansansoutu on soutajien ja melojien lisäksi suuri ponnistus myös talkoolaisille.

Äetsän voimalaitoksella torstai-iltana ainakin toistakymmentä vapaaehtoista pystytti ruoka- ja taukopaikan telttoja ja valmisteli veneiden laskupaikkaa. Veneet lasketaan Äetsässä puisia kiskoja pitkin, ei trailereilla.

Perjantaina voimalaitoksen rannassa soppatykissä porisee 200 litraa keittoa ja pullia on varattu viitisensataa.

-Odotamme paikalle runsaasti myös katsojia. Kaikki ovat tervetulleita nauttimaan ohjelmasta ja ruokaa on varattu muillekin kuin veneilijöille, Markku Torpo järjestäjistä kertoo.

Veneet saapuvat perjantaina noin kello 11–13 Äetsän voimalaitokselle. Tänä aikana rannassa esiintyy Kiikan torvisoittokunta ja osa Sastamalan Suomi 100 -kuorosta.

Venekuntien lähtö tapahtuu perjantaina liukuvasti Vammalan Sylvään rannasta kello 7–10. Viitteellinen aika Kaukolassa Hartolankosken voimalaitoksella on 9–10.30. Tämän jälkeen matka jatkuu Kiikan sillan ja Kilpikosken kautta Äetsän voimalaitokselle.

Taukokahvit juodaan Huittisissa Karhiniemen sillalla noin kello 14–16. Lauhan ja Kiettareenhaaran kautta saavutaan Kokemäen Risten koululle noin kello 18–20.

-Äetsän voimalaitoksen ympäristö ja Karhiniemen silta ovat ehkä parhaita paikkoja seurata soutajia, Torpo vinkkaa.

Lauantaina soutu jatkuu Kokemäeltä Harjavaltaan ja sunnuntaina Harjavallasta Poriin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.