Vuodeosaston rinnalle kotisairaala

20.06.2018 - 05:26 Satu Ojala
Vuodeosastolla ovat lääkärikiertoa aloittamassa lääketieteen kandidaatti Anton Bondfolk, sairaanhoitaja Irja Miika, lääketieteen kandidaatti Krista Piispa ja apulaisosastonhoitaja Aija Hiltunen.

Huittisiin perustetaan lokakuun alussa kotisairaala vuodeosaston rinnalle.

–Kotiutustiimin ja vuodeosaston henkilöstö liitetään yhteen. Kotiutustiimi, joka on vielä osa vanhustenhuoltoa, on tehnyt erinomaista työtä. Kotisairaalan käynnistyttyä sairaalatason palveluja voidaan viedä potilaiden koteihin, kertoo hoitotyön johtaja Susanna Koivunen.

–Jatkossa kotisairaalan henkilöstöön kuuluu hoitajien lisäksi vuodeosaston lääkäri, sekä tarpeen mukaan fysioterapeutti, geronomi- ja geriatripalveluita. (..)

Kotisairaaloita on perustettu kuntiin vuosien saatossa ja avohoidon suuntaan mennään yhä enemmän. Satakunnassa monessa kunnassa on kotisairaalatoimintaa.

Huittisissa tämä toiminta on kulkenut kotiutustiimin nimellä. Kotiutustiimi on käytännössä toteuttanut tähän mennessä vastaavaan tyyppistä toimintamallia, mutta yöaikainen hoito on puuttunut.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.