Tekninen lautakunta vaatii viivästyssakkoja liikuntahallista

20.06.2018 - 15:45 Satu Ojala

Huittisten uuden liikuntahallin valmistuminen viivästyy hallin lattian hitaan kuivumisen vuoksi. Arvion mukaan kuivuminen vie vielä aikaa kuukaudesta kahteen ja puoleen kuukauteen. Sen jälkeen lattian asentaminen vie aikaa kuukaudesta kahteen kuukauteen. Hallin oli määrä olla käyttöönottokunnossa toukokuun lopussa.
Urakoitsija eli Konepaja Survonen on vaatinut urakka-aikaan sakotonta lisäaikaa siihen asti, kunnes lattia on tarpeeksi kuiva pintalattian asentamiseksi.
Tekninen lautakunta päätti äänin 5–4, että hallin käyttöönotolle myönnetään lisäaikaa 13. kesäkuuta asti ja koko työmaan valmistumiselle 24. elokuuta asti. Työmaan valmistumiseen sisältyvät Huhkolinnan purkaminen ja sen tilalle parkkipaikkojen rakentaminen.
Viivästysseuraamukset lähtivät pyörimään viikko sitten käyttöönoton osalta. Viivästyssakkoja peritään enintään 50 työpäivältä.Sakko on yhdeltä työpäivältä 4 699 euroa.
Mikäli työmaa ei ole kokonaisuudessaan valmis 24. elokuuta, lähtevät viivästysseuraamukset pyörimään myös sen osalta enintään 50 työpäiväksi. Maksimissaan sakkosumma voi nousta jopa 470 000 euroon.
Tekninen lautakunta päätti myös, että Huhkolinnan purkua ei aloiteta ennen kuin liikuntahalli on käyttöönottokunnossa.
Tekninen johtaja Ulla Ojala esitti, että loppuselvitysvaiheen jälkeen neuvotellaan viivästyssakkojen kohtuullistamisesta, jolloin lopullisesti selvitetään urakoitsijan vastuut hankkeen viivästymisestä.
Lautakunta ei  taipunut teknisen johtajan esitykseen. Esityksen sakkojen perimisestä teki Mikko Kaunisto (vas) ja häntä kannattivat Niina Immonen (ps), Marvin Peasley (sd), Helvi Sairanen (sd) ja Maikki Tolkki (kesk). Kohtuullistamisen kannalla olivat lautakunnan puheenjohtaja Heikki Virtanen (kesk), Tuomas Toivola (kok), Mari Saari (kok) ja Sauli Savolainen (kesk).
Tekninen johtaja Ulla Ojala jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.