Liikuntahalli puoli miljoonaa ennakoitua kalliimpi

20.04.2017 - 06:48 Satu Ojala
Huittisten uuden liikuntahallin on suunnittellut Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Urjalasta. Hallin rakennustyöt on määrä aloittaa kesäkuussa ja valmista pitäisi olla vuoden kuluttua elokuussa.

Huittisten uuden liikuntahallin kustannukset ylittävät urakkatarjousten perusteella alustavan arvion 450 00 eurolla.

–Urakkalaskennassa on tapahtunut inhimillinen virhe, joka kävi ilmi, kun laskennassa siirryttiin tavoitehinta-arviosta rakennusosa-arvioon. Alustavasti rungon teräsmääräksi arvioitiin 40 000 kiloa, kun se todellisuudessa on 140 000 kiloa, kertoo Huittisten kaupungin rakennuspäällikkö Ari Jyräkoski.

Kaupunki teettää laskelmat ulkopuolisella laskentayrityksellä.

Sadantuhannen kilon heitto teräsmäärissä lisää kustannuksia reilut 400 000 euroa.

–Ilman tätä virhettä olisimme päässeet hyväksyttyyn kustannusarvioon.

Tekninen lautakunta anoo kaupunginhallitukselta hankkeelle aloitusoikeutta ja kaupunginvaltuustolta 450 000 euron lisämäärärahaa ensi vuodelle.

Mikäli urakkatarjoukset ylittävät hankkeelle investointiohjemassa varatun määrärahan, on teknisen lautakunnan palautettava hanke uudelleen suunnitteluun kustannusten karsimiseksi tai pyytää kaupunginhallitukselta aloitusoikeutta ja valtuustolta lisämäärärahaa.

–Olemme selvittäneet mahdollisuuksia muuttaa tai karsia suunnitelmia, jotta talousarvion mukainen kustannusarvio voitaisiin saavuttaa. Tällöin palattaisiin alkuperäisiin suunnitelmiin, jossa viilattaisiin kustannuksia sieltä täältä ja hallia muun muassa madallettaisiin metrillä. Se ei kuitenkaan muuttaisi tilannetta, vaan näin saataisiin kokoon ehkä muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Samalla ne huonontaisivat merkittävästi hallin toiminnallisuutta ja käyttömahdollisuuksia, sanoo Jyräkoski.

Uusi liikuntahalli tulee maksamaan tiistaina hyväksyttyjen urakkatarjousten mukaan 6,05 miljoonaa euroa.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.