Sairaanhoitopiiri palauttaa kunnille 8 miljoonaa euroa

20.04.2016 - 09:17 Satu Ojala

Satakunnan sairaanhoitopiiri hyvittää ja alentaa kuluvan vuoden sairaanhoidon palveluhintoja. Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminnan ja talouden raportin ensimmäisen vuosineljänneksen mukaan on. 10,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Ylijäämä johtuu sekä toimintakulujen alhaisesta toteumasta että oman palveluhinnaston mukaisen laskutuksen suunniteltua suuremmasta toteumasta.

Sairaanhoidon ostopalvelut muista sairaaloista ovat toteutuneet huomattavasti edellistä vuotta alhaisempina. Sairaanhoitopiirin oman palvelutuotannon palveluiden käyttö on ollut alkuvuonna talousarviossa arvioitua korkeammalla tasolla.

Maaliskuun taloudellisen tilanteen perusteella yhtymähallitukselle ehdotetaan, että yhtymähallituksen toukokuun kokoukseen valmistellaan sairaanhoidon palvelumaksujen hinnanalennus/hyvitys tammi-huhtikuulta palveluostojen suhteessa niin, että hinnanalennus/hyvitys on vähintään kahdeksan miljoonaa euroa. Ehdotuksen mukaan hyvitys maksetaan jäsenkunnille ja sopimusasiakkaille kesäkuun lopussa.

Lisäksi yhtymähallitukselle ehdotetaan palveluhinnaston muutosvalmistelua niin, että uusi palveluhinnasto astuu voimaan alennetuin hinnoin heinäkuun alusta lähtien.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.