FP-Kotaja Satakunnan kasvupolulle

20.03.2017 - 15:29 Minna Karru

Huittislainen Finnish Plant FP-Kotaja on yksi 15 yrityksestä, jotka on valittu Satakunnan kasvupolulle.
Kaikkiaan yritysten kasvuohjelmaan tuli 35 hakemusta. Satakunnan kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

–Kotajan maatilalla on viljelty perinteisiä peltokasveja lähes sata vuotta. 2000-luvun alussa ryhdyimme kehittämään ruusunviljelyä, Tuuli ja Matti Kotaja kertovat.
–Vuonna 2007 perustettiin koeviljelmä, jossa kehitettiin viljelytekniikkaa ja tutkittiin erilaisia lajikkeita. Olemme myös jalostaneet ruusua ja panostaneet lisäykseen. Vuonna 2013 ja 2014 ruusun viljelyalaa on lisätty,
Kotajat ovat kehittäneet ruusuista elintarviketuotteita. Ensimmäisenä, vuonna 2012, markkinoille tuotiin Finnish Plant Ruusun terälehtihillo.

Sparrauksen jälkeen toukokuussa alueellinen tuomaristo valitsee kaksi parasta satakuntalaisyritystä. Kaksikko etenee valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open -karnevaaliin, joka järjestetään lokakuussa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.