Kamu-Tuvan toiminta loppumassa Huittisista

20.02.2017 - 17:45 Marja-Liisa Hakanen
–Kamu-Tuvan toiminta on ollut laadukasta ja luotettavaa. Aada on aina lähtenyt Palojoelle iloisesti ja tullut yhtä iloisena kotiin. On todella ikävää, jos toiminta nyt loppuu, toteaa Anitta Routakangas pelatessaan muistipeliä Aadan kanssa.

Satakunnan sairaanhoitopiiri aikoo lopettaa Huittisista Kamu Tupa -toiminnan, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille sekä muuta erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Toimintaa varten sairaanhoitopiiri on vuokrannut tilat Palojoen entiseltä kansakoululta, jonka omistaa Hirvenpään Tienoot -kyläyhdistys. Vuokrasopimus on nyt sanottu irti ja Kamu-tuvan toiminnan on tarkoitus päättyä kesäkuun lopussa.
–Käyttäjiä on viime aikoina ollut niin vähän, ettei ole kannattavaa jatkaa toimintaa Huittisissa. Huittisten ryhmän toiminta kuitenkin jatkuu Ulvilassa, sosiaalipalvelujen johtaja Merja Paavola Satakunnan sairaanhoitopiiristä kertoo.
Sosiaalityönjohtaja Sinikka Piranen Huittisten kaupungilta vahvistaa, että käyttäjien määrä on vähentynyt. Viime aikoina Kamu-ryhmässä on ollut 6–8 lasta.
–Kaikki, joille toimintaa on suositeltu ja jotka ovat sitä hakeneet, ovat myös sinne päässeet. Sopivan ikäisiä kehitysvammaisia lapsia ei valitettavasti tällä hetkellä ole Huittisissa riittävästi, Piranen toteaa.

Yksi aktiivisista Kamu-Tuvalla kävijöistä on ollut huittislainen 12-vuotias Aada Routakangas. Hänelle ja hänen perheelleen Kamu-toiminnan päättyminen on suuri pettymys.
– On todella harmi, jos toiminta nyt aiotaan lopettaa Huittisista. Se on ollut meidän perheelle ainoa ns. vapaa, koska muita vastaavanlaisia palveluja emme ole käyttäneet, Anitta Routakangas sanoo.
Hän kiittelee toiminnan sisältöä monipuoliseksi ja laadukkaaksi.
–Se ei missään nimessä ole ollut mikään hoitopaikka, vaan työntekijät ovat kovasti panostaneet touhuamiseen lasten kanssa. Aadalle on ollut tärkeää sekä yhteinen puuhailu että kaverit.
Routakankaat eivät aio viedä Aadaa Ulvilaan, jos Kamu-toiminta siirtyy täältä sinne.
– Palojoella on oma rauha ja se on riittävän lähellä. Ulvila on liian kaukana ja siellä on ihan uudet ihmiset, joihin tutustuminen kestäisi taas tosi kauan. Jos Kamu-tupa Huittisista todella loppuu, loppuvat meidän perheeltä myös nämä vapaat, Anitta Routakangas toteaa.
Hän toivoo, että Huittinen voisi tehdä yhteistyötä naapurikuntien kanssa ja saada siten lisää väkeä Kamu-toimintaan.
-Huittisten sijainti on hyvä, joten eikö sitä voitaisi hyödyntää tässäkin asiassa, hän pohtii.
Lue koko juttu keskiviikon Lauttakylä-lehdestä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.