Uusin huittissivusto on paikallinen kulttuuriretki

20.01.2017 - 17:51 Minna Karru
Verkkosivuston nimessä näkyy aikajänne vuoden 2012 ympäristötaideteoksesta vuonna 1903 löydettyyn kivikautiseen hirvenpää-kulttiesineeseen. "Kansikuvaksi" valikoitui Huittisille ominainen maisema Ripovuorelta. (Kuvakaappaus sivustolta)

Tämän päivän Perjantaipaussissa julkistettu Ympyrähulluista Hirvenpäähän -verkkosivusto on kulttuuriretki huittislaisiin maisemiin, sen historiaan ja nykyisyyteen.
Sivuston pääotsikot ovat patsaat ja veistokset, rakennukset, katunäkymät sekä tarinoita ja ihmisiä.
–Aiheita olisi loputtomiin, mutta näistä aloitettiin, sanoi verkkosivuston kokoaja Anette Kylä-Liuhala.

Patsaissa ja veistoksissa näkyvät niin klassisen kuin nykytaiteen edustajat. Rakennuksissa on tarjolla ennen ja nyt -kuvia. Katukuvissa vilisee eri aikojen elämää. Tarinoissa ja ihmisissä ovat vaikkapa Risto Ryti ja Momman Siina, ja on Huittisten kansallispuku sekä paikallinen murre ja huumori.
–Nyt kun sivuston pohja on luotu, sisältöä on mahdollista kehittää, laajentaa ja monipuolistaa, totesi kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa kirjaston hankkeessa on rinnan verkkosivuston kanssa digitoitu Huittisten kotiseutuyhdistyksen julkaiseman Huittisten Joulu -lehden artikkeleja. Niitä on nyt luettavissa verkossa noin 390. Vanhimmat tekstit ovat vuoden 1977 lehdestä ja uusimmat kirjoitukset vuodelta 2006. Ne löytyvät digi.kirjastot.fi-sivustolta.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.