Roboa, digiä ja tekoälyä

19.11.2018 - 05:17 Pipsa Vatanen
Jani Lautamäki on opintovapaalla päätoimisesta työstään ja opiskelee Robotiikka Akatemiassa Porissa. -–Robottien kohdalla vain ohjelmoitsijan mielikuvitus on rajana.

Kun valkoinen, 120 senttiä pitkä ja 28 kiloa painava, Pepper-niminen robotti kohtaa Jani Lautamäen koulun käytävällä, humanoidirobotti aloittaa kommunikoinnin tervehtimällä miestä.
–Kun on ensin sanottu heipat, niin sen jälkeen robotti alkaa soittaa suosikkisarjani Simpsoneiden tunnusmusiikkia, Lautamäki kertoo ja naurahtaa.

Pepper-robotit ovat Suomessa vielä melko harvinaisia, mutta Japanissa niitä on nähty kahvila-apulaisina tai hankittu kotiin jopa viihdykkeeksi. Lautamäen mukaan suurisilmäiset, lapsenomaisella äänellä varustetut ja pienikokoiset robotit voivat toimia esimerkiksi asiakaspalvelun tukena.

On turha pelätä, että robotti varastaisi jonkun työt. Mutta aivan varmasti sympaattinen Pepper kiinnittää ohikulkijoiden sekä potentiaalisten asiakkaiden huomion.

Robotin kohdalla vain ohjelmoitsijan oma mielikuvitus on rajana.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.