Peltomaa esittää veroihin korotuksia Huittisissa

19.10.2018 - 10:36 Satu Ojala
Huittisten kaupungin tuloveroprosentti on tällä hetkellä 20,75, johon kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa esittää 0,5 prosentin korotusta.

Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa esittää, että Huittisten tuloveroprosenttia korotettaisiin ensi vuoden alusta 0,5 prosenttiyksiköllä. Kiinteistöverot ovat Huittisissa valtakunnallisella alarajalla. Niitä Peltomaa esittää korotettavaksi valtakunnalliseen keskiarvoon. Korotuksilla kaupungin kassa karttuisi reilulla miljoonalla eurolla.
-Olemme tehneet alijäämäisiä budjetteja jo kaksi vuotta ja tämä vuosi jää huomattavasti enemmän alijäämäiseksi, mitä budjetissa arvioitiin. Palvelurakennetta on tehostettu, mutta nopeita ratkaisuja säästöjen aikaansaamiseksi ei ole olemassa, sanoo Peltomaa.
-Jo nyt lyhennämme vanhoja velkoja uudella velalla. Meillä on tulossa isoja investointeja. Esimerkiksi  uuteen kouluun on saatava omarahoitusosuutta. Muutoin siirrämme rahoitusvastuun pääosin tulevaisuuteen.

Peltomaa esittää 5. marraskuuta kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että Huittisten tuloveroprosentti nostettaisiin ensi vuoden alussa nykyisestä 20,75 prosentista 21,25 prosenttiin. Yleistä kiinteistöveroprosenttia Peltomaa esittää korotettavaksi nykyisesta 0,93 prosentista 1,06 prosenttiin. Vakituisen asuinrakennuksen vero nousisi nykyisestä 0,41 prosentista 0,49 prosenttiin, muiden asuinrakennusten korotus olisi yhdestä prosenttiyksiköstä 1,16 prosenttiin ja voimalaitosten nykyisestä 2,71 prosentista 3,03 prosenttiin. Kunnallisveron korotus kerryttäisi kaupungin kassaa 676 000 eurolla ja kiinteistöverojen korotus  360 000 eurolla.

Veroprosenteista päättää kaupunginvaltuusto 12. marraskuuta.

KOMMENTIT
19. lokakuu 2018 - 17:15Nimimerkki: Jönssi
Selvähän tämä on, ihan riippumatta poliittisesta katsannosta, kun miettii, että rakennettu ja purettu on vesitorni, uimahalliremppa tehty, tilapäiskoulu Huhkolinnan pihaan tehty, uusi urheiluhalli melkein loppuun asti rakennettu ja vanhan purkaminen on edessä. Edessä on myös sen uuden keskuskoulun rakentaminen. Eikä tässä luettelossa ollut lähellekään kaikki infrainvestoinnit.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.