Matkahuollon asiamies vaihtuu

19.07.2017 - 06:12 Satu Ojala
Pirjo Helminen on tyytyväinen siitä, että Samu Kulmala ryhtyy Matkahuollon asiamieheksi. Näin toimipiste säilyy jatkossakin tutussa paikassa.

Huittislainen taksiyrittäjä Samu Kulmala ryhtyy Matkahuollon Huittisten toimi-pisteen asiamieheksi elokuun alussa. Vaihdos tapahtuu, kun edellinen yrittäjä luo-pui Huittisten toimipisteestä.
–Ajatus lähti liikkeelle heitosta. Yksi kaveri ehdotti, että ryhdy sinä siihen eikä ajatus tuntunut lainkaan pöllömmältä, sanoo Samu Kulmala.
Neuvottelut lähtivät Matkahuollon kanssa nopeasti käyntiin ja pontimena Kulmalalle oli, että Matkahuollon toimipiste säilyy nykyisellä paikallaan.
–Olin ainoa mahdollinen, joka olisi jatkanut toimintaa nimenomaan linja-autoasemalla. Muut yrittäjät olisivat vieneet toiminnan muualle. Se olisi tiennyt erittäin pahaa iskua linja-autoasemalle.
Huittisten linja-autoasema on ollut taannoin Suomen kolmanneksi vilkkain maa-seutuasema. Huittisten sijainti tulee hyvin esiin etenkin linja-autoaseman toimin-nassa, sillä autoja, ja niiden mukana matkustajia ja rahtia, lähtee moneen ilman-suuntaan. Lyhyt matka lähialueen suuriin kaupunkeihin heijastuu myös Matkahuollon toiminnassa.

Samu Kulmalalle Matkahuollon toiminta on tullut tutuksi jo aiemmasta työurasta.
–Ajoin 15 vuotta bussia, joten tiedän aika hyvin, miten Matkahuolto toimii.
Matkahuollon asiamiehen toiminta ei Huittisissa rajoitu pelkästään rahtiin ja li-punmyyntiin, vaan se vastaa myös odotushallista, sen raha-automaateista ja vessoista.

Matkahuollon Huittisten toimipisteessä on työskennellyt kolme työntekijää.
–Työntekijöiden kanssa neuvottelut ovat vielä kesken, sanoo Kulmala.

Kulmala muuttaa toimipisteen aukioloaikoja joustavimmiksi.
–Monet ovat odotelleet aamuisin asemalla Matkahuollon aukeamista asioidakseen siellä. Elokuun alusta lähtien toimipiste avataan jo puoli kahdeksalta ja ovet ovat avoinna puoli kuuten asti illalla, kertoo samu Kulmala.

 

Pakettipalvelu suurin työllistäjä

–Huittisten Matkahuolto on asukaslukuun nähden merkittävä paikka meille. Meillä on yli 300 asiamiesta eri puolella Suomea ja Huittinen on merkittävä tukijalka, sanoo Matkahuollon palveluverkostosta vastaava liiketoimintapäällikkö Ari Hurme.
–On todella hienoa, että Huittisten toimipisteeseen löytyi jatkaja ja toiminta jatkuu keskeisellä paikalla Huittista. Huittisissa asiointitilat ovat hyvät.
Hurme myöntää, että rahtiliikenne on se Matkahuollon suurin työllistäjä, mutta hän ei halua vä-heksyä myöskään matkustajaliikenteen merkitystä.
–Molemmat osat toimintaamme ovat yhtä tärkeitä. On totta, että matkalippuja myydään paljon tänä päivänä verkossa, mutta niitä myydään myös asemilta ja älykorttien lataus tapahtuu nimenomaan asemilla.
Matkahuollolla on merkittäviä asiakkaita, joiden rahtitavaraa liikkuu myös Huittisten kautta. Esimerkiksi Raumalta lähtevistä äitiyspakkauksista merkittävä osa pyörähtää Huittisten kautta. Verkkokauppa on koko ajan kasvussa ja monen ketjun tilaukset kulkevat asiakkaille Matkahuollon kautta.

 

 

Lue Lauttakylä-digilehti.
Tilaa Lauttakylä-lehti täältä.

KOMMENTIT
19. heinäkuu 2017 - 7:53Mia
SUurkiitos! Ihan parasta ja saadaan takaisin se aiemmin auki myös! Hyvä Samu!

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.