Seutukaupunkiohjelma valmistunut

19.06.2018 - 13:01 Minna Karru
Seutukaupunkien asiaa ajava seutukaupunkiverkosto kokoontui seminaariin Huittisiin Risto Ryti -saliin viime kuussa. Puhujina silloin olivat muun muassa aluetutkija Timo Aro (vas.) ja seutukaupunkiselvitysmies Antti Rantakokko.

Seutukaupunkien kehittymisen tueksi laadittu seutukaupunkiohjelma on valmistunut. Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen vastaanotti ohjelman tänään.

–Seutukaupunkiohjelma kokoaa toimenpiteitä, joilla vahvistetaan seutukaupunkien osaamis- ja työvoimapohjaa niin, että yritykset pystyvät kasvamaan ja tarjoamaan työpaikkoja, kertoo sastamalainen kansanedustaja Arto Satonen. Hän on jäsenenä ministeri Vehviläisen nimittämässä seutukaupunkityöryhmässä. Aiemmin Satonen toimi seutukaupunkiverkoston kansanedustajien puheenjohtajana.

Satonen toteaa, että seutukaupunkien elinvoiman kehittämisessä kaupungin omat toimet ovat keskeisiä, mutta ohjelma tarjoaa välineitä rakentaa tiiviimpää, verkostomaisempaa ja teemapohjaisempaa yhteistyötä valtion, maakuntien ja seutujen välillä.

Viidenkymmenenviiden seutukaupungin verkostoa puheenjohtaa Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa.

–Seutukaupungeissa toimii yli 60 000 yritystä, joten kaupunkien elinvoiman kehittäminen on riippuvainen osaavan työvoiman turvaamisesta yrityksille. Tässä korostuu ammatillisen koulutuksen rooli ja sen yhteys yrityksiin. Vahvempaa yhteyttä tarvitaan, sillä tulevaisuudessa oppiminen tapahtuu yhä enemmän yrityksissä, Peltomaa painotti luovutustilaisuudessa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.