”On kunnia kiittää”

19.05.2017 - 06:07 Minna Karru
Sukkatalkoisiin osallistuivat myös SPR:n paikallisosaston naiset Kirsti Lehtonen (eturivin vas.) ja Eija Valtonen, Merja Yli-Nikkilä (takarivin vas.), Lyyli Välimäki, Sirpa Yliluoma ja Seija Väle.

Huittisissa jaetaan villasukat kaikille veteraaneille, joilla on rintamatunnus.

Harmaata lahjoitusvillalankaa kului, kun huittislaiset sisarukset Merja Ristimäki ja Ulla Kyytinen antoivat puikoille vauhtia. He neuloivat nelisenkymmentä sukkaparia lahjoitettavaksi huittislaisille veteraaneille.
–Osuin löytämään Facebookista ryhmän otsikolla veteraaneille villasukat. Tarkoituksena oli neuloa sotien veteraaneille harmaat villasukat, jonka varressa on sinivalkoiset raidat, Merja Ristimäki kertoo.
Tekemiseen kaksikkoa kannusti myös muisto omasta sotainvalidi-isästä.
–Vuonna 1918 syntynyt isämme kuoli 65-vuotiaana vuonna 1983.

Parhaimmillaan Ristimäki ja Kyytinen tekivät sukkaparin päivässä.
–Kun on valmis malli, niin ei tarvitse tekemistä sen enempää miettiä. Joka tapauksessa sukat ovat kunnioittava tapamme kiittää isänmaan puolustajia.

Sukankudonnasta innostuttiin myös SPR:n Huittisten osastossa. Neulomisaskareeseen ryhtyivät Sirpa Yliluoma, Eija Valtonen, Seija Väle, Lyyli Välimäki, Kirsti Lehtonen ja Mirja Yli-Nikkilä. Heidän käsissään syntyi ainakin kolmisenkymmentä sukkaparia. He käyttivät raidoituksissa myös omia ”sekoituksiaan”.

Osuin löytämään Facebookista ryhmän otsikolla veteraaneille villasukat. - Merja Ristimäki

Ensimmäiset veteraanivillasukat jaettiin SPR:n paikallisosaston Einolassa alkukuusta. Paikalle oli kutsuttu niin sotainvalideja, sotaveteraaneja, rintamaveteraaneja, kaatuneiden omaisia kuin lottia.
Niille, jotka eivät päässeet paikalle, sukat toimitetaan kotiin tai hoitolaitoksiin.
–Joka tapauksessa nämä ovat käytännöllinen kiitollisuudenosoituksemme, muotoili Huittisten seudun sotainvalidien puheenjohtaja Kaija Jokela.

 

 

Lue koko 17.5.-Lauttakylä-lehti verkossa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.