Huittisiin suunnitellaan hevosurheilupuistoa

19.04.2018 - 10:02 Satu Ojala
Harjoitusraviradan viereen ja sisäpuolelle on visioitu rakennettavaksi vuoteen 2025 mennessä juoksutusympyrä, hevosten mäkitreenipaikka, ratsastuskenttä ja maastoesterata.

Huittislainen MYH Horses on ostamassa Huittisten kaupungilta noin 12,9 hehtaarin määräalan Vihkimysvuoren kupeesta. Kauppahinta on 85 000 euroa. Kiinteistökaupasta päätetään maanantaina kaupunginhallituksessa.
MYH Horsesin yrittäjä on Maija Yli-Huhtala.Yrityksellä on monipuolinen hevosalan yritys Kivirannantien varressa vastapäätä kaupan kohteena olevaa määräalaa. Yritys kouluttaa sekä ratsastajia että ratsuja.
Maija Yli-Huhtala toimii Ratsastajainliiton Lounais-Suomen kenttäratsastuksen aluevalmentajana.

MYH Horsesin tarkoituksena on kehittää alueen hevosharrastustoimintaa ja perustaa alueelle tulevaisuudessa hevosurheilupuisto. Alueelle tulisi valmennukseen tarvittavia ratoja. Maastoestevalmentautumiseen tarvitaan laaja harjoittelualue, jossa on maastovaihteluja sekä vesiesteitä. Yli-Huhtalan mukaan alue sopii erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Osayleiskaavassa tämä määräala on virkistysaluella ja se rajoittuu Kännönvuoren-Vihkimysvuoren-Pyölönvuoren ulkoilureitistöön.

Huittisten kaupunki on vuokrannut neljä vuotta sitten nyt kaupan olevasta määräalasta 4,2 hehtaaria 30 vuodeksi Huittisten Hevoskasvatusyhdistykselle. Alueella on harjoitusravirata, valjastuskatos ja huoltorakennus. Kauppakirjojen mukaan vuokrasopimus siirtyy sellaisenaan uudelle omistajalle. MYH-Horses Oy on myös hevoskasvatusyhdistyksen jäsen, samoin kuin suurin osa heidän asiakkaistaan.

Lue kaupunginhallituksen maanantaisesta päätöksestä tästä

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.