Pölkky jäi LP-Vampulan jalkoihin

19.01.2019 - 20:39 Toimitus
LP-Vampulan parhaana palkittu Claire Felix (8) ja Jenni Jantunen torjumassa Pölkky Kuusamon hyökkäystä. Kuva: Mauno Kotamäki.

Kuusamon Pölkky jäi kovaa taistelleen LP-Vampulan jalkoihin lauantai-illan mestaruusliigaottelussa Huittisissa.
Kaksi ensimmäistä erää oli kuin toisinto keskiviikkoisen Hämeenlinna-pelistä. LP-Vampula pelasi hyvin, mistä eräluvut 25-18 ja 25-19 kertovat. Pitkän erätauon jälkeen peli jälleen tasoittui. Vampulan syötöt ja lyönnit eivät aivan pysyneet rajojen sisäpuolella. Erä lopulta Kuusamolle
pistein 22-25. Erän aikana Vampulan liberot alkoivat jakaa vastuuta. Emilia Sipilä jatkoi puolustavana ja Petra Sahlberg tuli kentälle vastaanottavaksi liberoksi. Se toi selkeyttä ja rauhallisuutta liberopeliin.
-Oona Pennasella oli hyvä sisääntulo toisessa erässä, jossa hänen syöttövuorollaan tehtailtiin viisi tärkeätä pistettä. Eliisa Peit alkaa löytää koko ajan parempaa virettä, joka on kevättä kohti varsin
tervetullutta, kertoo LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

Ottelu kääntyi hävityn erän jälkeen lopulta huittislaisyleisön suureksi riemuksi kotiin kolmen pisteen arvoisesti erin 3-1 (25-18, 25-19, 22-25 25-19). 
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta viimeisen erän hakkurina pelannut Claire Felix ja vieraista Huittisissakin aikoinaan pelannut Essi Helminen.

-Hävittiin, siinä päällimmäiset mietteet. Vastustaja oli vaan parempi tänään eivätkä tehneet yhtä paljoa virheitä kuin me. Joka osa-alueella Vampula vei meitä. Eiliseen Nurmo-peliin nähden aivan
erilainen peli. Täällä on hyvä tunnelma ja meteli tuntuu vaan yltyneen niistä ajoista, kun itse täällä pelasin, sanoi Pölkyn Essi Helminen.

Claire Felix oli otteluun erittäin tyytyväinen.
-Todella hyvä peli. Hienoa että saimme tälläisen näytöksen faneillemme. Tänään oli tärkeätä itsellekin, että pääsin hyvälle tasolle, etenkin kun kauden toinen puolisko ei ole lähtenyt käyntiin
aivan toivotulla tavalla, sanoi palkittu Felix.

-Selkeä peli. Vampula syötti meidät kumoon. Vampula painoi hyvin läpi pelin ja ansaitsi voittonsa tänään. Nurmo-pelissäkin eilen oli lyhyet mustat hetket, mutta  silloin niistä selvittiin. Tänään emme mahtaneet mitään. Neljän joukkoon tässä pyritään pääsemään. Europelien menestys on ollut kaudella plussaa. Kevättä kohden mennään hyvillä fiiliksillä, sanoi Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo.

-Peli oli varsin tärkeä meille, koska saimme tärkeät pisteet ajatellen runkosarjan tavoitteitamme. Voitto hyvällä pelillä oli meille myös henkisesti tärkeä, totesi LP-Vampulan valmentaja Darko Dobreskov.
LP-Vampulan parhaat pisteentekijät olivat Claire Felix 12/+10, Nayara Ferreira 10/+7 ja Kia Bright 12/+8.
Pölkyn pistenikkareita olivat Mia Swanegan 9/+6, Essi Helminen 10/+3 ja Trine Kjelstrup 11/+4
 

KOMMENTIT
19. tammikuu 2019 - 21:22Nimimerkki: Scoutman
Julkaisussa ilmoitetut pelaajien pisteet näyttäisivät olevan kolmen pelatun erän jälkeen... Koko ottelun pisteet siis: LP-Vampula: Claire Felix 19/+15, Nayara Ferreira 13/+8, Kia Bright 13/+6. Pölkky Kuusamo: Trine Kjelstrup 17/+9, Essi Helminen 13/+1, Mia Swanegan 10/+6

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.