Kahden suden kaatamiseen poikkeuslupa

18.12.2015 - 20:16 Matti Laine

Suomen riistakeskus on myöntänyt kannanhoidollisen poikkeusluvan kahden suden kaatamiseksi ns. Köyliön laumasta. Lupa on voimassa 23.1.– 21.2.2016 välisen ajan. Poikkeuslupa on kohdennettu lauman vakiintuneelle reviirialueelle, joka sijaitsee Köyliön, Huittisten ja Loimaan/Alastaron alueella. Pyynti pyritään kohdentamaan nuoriin susiyksilöihin. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää.

Alueelta tehtyjen havaintojen perusteella kyseiseen susilaumaan kuuluu tällä hetkellä 6-8 susiyksilöä. Alueella on ollut susireviiri jo pitkään. Lauman alfa –parille on syntynyt pentuja vuosittain ainakin vuodesta 2011 lähtien.

Suden kannanhoidollinen metsästys on vuonna 2014 päivitetyn Suomen susikannan hoitosuunnitelman mukainen kaksivuotinen kokeilu, jonka avulla haetaan tietoa kannanhoidollisen metsästyksen vaikutuksista lauman elinvoimaisuuteen ja suden käyttäytymiseen sekä kansalaisten asenteisiin. Alueelle myönnettiin kokeiluhankkeen mukainen poikkeuslupa myös talvelle 2015, mutta tällöin luvan käyttö estyi muutoksenhaun johdosta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.