Tuloveroprosenttia ei koroteta, mutta kiinteistöveroja kyllä

18.11.2019 - 18:45 Satu Ojala
Huittisten kaupunginvaltuustossa käytettiin useampia puheenvuoroja tulo- ja kiinteistöveroprosentteja. Tuloveroprosentin korottamisen kannalla oli Joni Immonen (sd).

Huittisten tuloveroprosenttia ei koroteta. Näin päätti valtuusto parhaillaan menossa olevassa kaupunginvaltuuston kokouksessa.
Huittisten veroprosentti on ensi vuonna 21,0 prosenttia. Siiihen esitettiin 0,25 prosenttiyksikön korotusta, mutta esitys kaatui äänin 14-13. Nykyisen veroprosentin kannalla olivat lähinnä perussuomalaisten, kokoomuksen ja vasemmistoliiton valtuustoryhmät. Veron korottamisen kannalla olivat sosialidemokraattien ja keskustan valtuustoryhmät.

Kiinteistöveroprosentteja korotettiin niin, että yleinen veroprosentti on 1,07 (nyt 0,93) ja vakituisen asunnon veroprosentti 0,50 (0,41). Tinja Tähtinen (kok) esitti, että ns. mökkiveroa laskettaisiin maan keskiarvoon 1,17, mutta se ei mennyt läpi.Vero on ensi vuonna 2,0 prosenttia. 

Veron korotukset hyväksyttiin äänin 14-13.Korotusten kannalla olivat lähinnä keskustan, sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton ryhmät.
 

KOMMENTIT
22. marraskuu 2019 - 17:21Esko Nurmi
Fiskaalinen hyöty huippuunsa viritetystä mökkiverosta on pieni verrattuna imagohaittaan. Oman etunsa nimissä Huittisten kannattaisi yrittää vetovoiman kasvattamista työntövoiman sijasta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.