Huittisten Säästöpankki ja Aito Säästöpankki yhdistyvät keväällä

18.11.2019 - 14:23 Marja-Liisa Hakanen
Pankkien yhdistymisestä kertoivat hallituksen varapuheenjohtaja Timo Saraketo (vas.) ja toimitusjohtaja Pirkko Ahonen Aito Säästöpankista sekä hallituksen puheenjohtaja Pauli Kurunmäki ja toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti Huittisten Säästöpankista (oik)

Satakunnassa ja Lounais-Pirkanmaalla toimiva Huittisten Säästöpankki ja Pirkanmaalla toimiva Aito Säästöpankki yhdistyvät keväällä.  Uuden pankin nimeksi tulee Aito Säästöpankki Oy ja sen tase tulee olemaan 1,1 miljardia. Asiakkaita uudella pankilla on 72 000.

–Yhdistymisen jälkeen Aito Säästöpankki on asiakasmäärältään toiseksi suurin säästöpankki Suomessa ja myös yksi Satakunnan ja Pirkanmaan alueen suurimmista paikallispankeista, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen ja Huittisten Säästöpankin toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti kertovat.
He perustelevat fuusiota sillä, että voimavarojen yhdistäminen tuo leveämmät hartiat toiminnan kehittämiselle.
–Yhdistymällä teemme uraauurtavaa pankkihistoriaa. Otamme vapaaehtoisesti ison askelen, mutta uskomme, että se kannattaa, sillä tulevaisuuden haasteet ovat sellaisia, että yhdessä ollaan vahvempia, Alarautalahti sanoo.
–Tavoitteena on varmistaa asiakkaiden hyvä palvelun kaikissa kanavissa, myös henkilökohtaisissa palveluissa ja yhdistyminen tuo siihen paremmat mahdollisuudet.
Asiakkaiden tilinumeroihin, pankkikortteihin tai muihin palveluihin pankkien yhdistyminen ei vaikuta.

Aito Säästöpankin toimitusjohtajana jatkaa Pirkko Ahonen. Hänen varamiehenään toimii Toivo Alarautalahti. Uuden pankin hallituksen puheenjohtajaksi tulee Huittisten Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Pauli Kurunmäki.
Pankkien yhdistymisen jälkeen Huittisten Säästöpankki ei Toivo Alarautalahden mukaan häviä, vaan muuttuu säätiöksi, josta tulee Aito Säästöpankki Oy:n suurin osakkeenomistaja.

Lue juttu kokonaisuudessaan keskiviikon 20.11. Lauttakylä-lehdestä.

Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.