Seniorimessuille tiedossa jatkoa – Seuraavaan tapahtumaan ideoidaan jotakin uutta

18.10.2019 - 05:25 Janika Ihanamäki
–Jotkut haluavat olla omassa rauhassaan, mutta on olemassa myös mahdollisuus tulla kuulluksi ja kohdatuksi, jos siltä tuntuu, Sastamalan mielenterveysseuran Susanna Visuri muistutti.

Kun Huittisten Seniorimessut puolelta päivin avattiin, oli oven takana jo jono. Tahto Areenan täytti hyväntuulinen puheensorina. Messuilla oli mahdollisuus ammentaa kattavasti tietoa ja vinkkejä seniori-ikäisten sujuvaan arkeen sekä saada tietoa ongelmien varalle.

Näytteilleasettajien tarjontaan tutustumisen välissä oli luontevaa istahtaa kuulemaan tietoa erilaisista aiheista Areenan puhujalavalta. Lepo, ravinto ja liikkuminen ovat mielessä pidettäviä perusasioita myös iän karttuessa. (..)

Huittisten Seniorimessut järjestettiin toista kertaa ja pääjärjestäjä oli Huittisten kaupunki. (..) Vuosi sitten seniorimessut pidettiin Huittisissa lähihoitajien Eija Hosiken ja Heidi Jokiniemen ideoimana. Nyt tapahtuma järjestettiin isommin ja laajemmalla tarjonnalla. Järjestelyt menivät hyvin, ja kävijätavoite täyttyi, jopa ylittyi. Tapahtuman järjesti Huittisten kaupunki.

–Näytteilleasettajia oli runsaasti ja monipuolisesti, sitä on kehuttu. Ohjelmaa on sanottu hyväksi ja siitä tuli kiitosta, että on hyvin tilaa liikkua. Kävijöitä on muualtakin, kuin Huittisista, kaikkiaan ainakin 1 200 henkilöä, koordinaattori Katri Haapahuhta sanoi.

Tapahtuman järjestäminen kaupungin eri toimijoiden yhteistyöllä sai kiitosta.

–Hyvin onnistuttiin tänään. Tapahtuma oli kaikin tavoin isompi ja markkinointi oli laajempaa kuin viimeksi. Tapahtuma oli ihan kaikille avoin, lähihoitajat Hosike ja Jokiniemi sanoivat.

–Kävijöiden ikäjakauma on laaja, on monen ikäistä kävijää, huomioi omais- ja perhehoidon yhteyshenkilö Anu Kärki.

Seniorimessuille on tiedossa jatkoa. Jotakin uutta halutaan ideoida seuraavaankin kertaan.

– Jatkossa messut pidetään ehkä joka toinen vuosi. Että saadaan jotakin uutta mukaan, vanhustenhuollonjohtaja Jaana Siltanen sanoi.

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 42 (16.10.2019)
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.