Pölkky vei pisteet LP-Vampulan vastustelusta huolimatta

18.10.2019 - 21:55 Marja-Liisa Hakanen
Ensimmäisen erän Pölkkyä vastaan LP-Vampula Huittinen pelasi mallikkaasti, mutta sama puhti ei riittänyt loppuun saakka. Kuva: Satu Ojala

LP-Vampula Huittinen aloitti  erinomaisesti kotiottelunsa lentopallon naisten mestaruusliigassa Kuusamon Pölkkyä vastaan. Aloitukset nousivat hyvin, ja Klara Peric jakoi monipuolisia passeja, joista Aleksandra Cveticanin, Iina  Andrikopoulou sekä Rahima Agrebi takoivat pisteitä huittislaisyleisön kannustaessa hurjasti.

Toisessa erässä Pölkky paransi peliään ja Vampula sortui tekemään virheitä. Seurauksena oli erän menetys Pölkylle. Tilanne ei helpottunut kolmannessa erässä, joka oli LP-Vampulalle taistelua alusta saakka. Lopussa Pölkky vielä sai muutaman viimeisen pallon melkein ilmaiseksi.
Neljännessä erässä kotijoukkue vaikutti jo antaneen periksi, eikä mikään tahtonut onnistua. Kuusamo vei erän leikiten ja voitti ottelun numeroin 1-3 (25-20, 15-25,  22-25,  13-25).

-Hikisesti lähti käyntiin, mutta saatiin onneksi käännettyä kaverin hyvä peli alussa. Omassa hyökkäystehossa on vielä kehittämistä. Emme olleet valmiita Vampulan hyvään syöttöön, vaikka tiesimme sen olevan kovaa, Pölkyn Jessica Kosonen kommentoi pelin jälkeen.
LP-Vampulan passari Mila Viljanen myönsi, että kamppailu oli tiukkaa.
- Oma agressiivisuus ei pysynyt alun jälkeen enää paketissa. Syöttö on meidän aseemme ja sitä pyritään edelleen kehittämään. Meillä on paljon hyviä kohtia pelissä, mutta se ailahtelee vielä liikaa, Viljanen sanoi.
Pölkyn valmentaja Timo Tolvanen kehui, että jokainen joukkue pelaa tässä sarjassa hyvää kotipeliä, myös Vampulan kotipelit ovat olleet sellaisia.
-Ensimmäisessä erässä emme mahtaneet mitään kotijoukkueen hyvin onnistuneelle esitykselle. Lähtökohtana oli, että jos saamme kolme pistettä, olemme erittäin tyytyväisiä. Onneksi näin kävi. Jos vertaa Viesti-peliin, tämä oli lähes peilikuva siitä. Vaikka voitimme silloinkin, teimme myös paljon virheitä, Tolvanen totesi.

LP-Vampulan valmentajan Darko Dobreskovin mukaan tiedossa oli, että vastassa on tosi kova joukkue.
- Tiesimme, että ellemme pysty pelaamaan kovalla tasolla läpi ottelun, emme voi voittaa. Meillä on joukkueessa yksilöllistä osaamista lentopallossa, mutta oikea asenne läpi ottelun ei säily.
-Meillä on joitakin hyviä eriä ja vastapainoksi tosi huonolta näyttäviä eriä. Uskon, että olemme oikealla kehityspolulla, mutta emme vielä lähellekään valmiita voittaakseemme Pölkyn kaltaista joukkuetta, Dobreskov sanoi.
Ottelun parhaaksi valittiin kotijoukkueesta Rahima Agrebi. Pölkyn paras oli Jessica Kosonen. Ottelun Proliberoksi valittiin Pölkyn Nikolina Bozicevic.
LähiTapiolapisteet: Adeja Lambert, Pölkky 3, Anna Wruck, Pölkky 2, Rahima Agrebi, LP-Vampula 1.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.