Lakolla ei juuri vaikutuksia Huittisiin

18.10.2018 - 13:13 Pipsa Vatanen

JHL:n suunnittelemalla poliittisella lakolla ei juuri ole vaikutuksia Huittisiin. JHL aloittaa kaksipäiväisen lakon ensi maanantaina ja se päättyy tiistaina puolenyön aikaan. Lakolla vastustetaan hallituksen esitystä heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

Huittisten Kunnalliset 689 JHL Ry:n pääluottamusmies Seija Suorannan mukaan esimerkiksi ruoka- ja laitoshuollon pitäisi ensi viikolla toimia moitteettomasti, sillä Huittinen ei ole mukana lakossa.

Satakunnassa lakko kohdistuu Porissa liikunta-, urheilu-, ja kulttuuritoimeen, siivous- ja kiinteistöhuoltoon sekä ruokapalveluihin, Raumalla liikunta-, urheilu-, ja kulttuuritoimeen sekä ruokapalveluun ja Satakunnan sairaanhoitopiirissä siivous- ja kiinteistöhuoltoon.
Suoranta kuitenkin korostaa, että JHL:n Huittisten osastolla on tämän viikon sunnuntaihin asti voimassa oleva ylityö -ja vuoronvaihtokielto, joka alkoi jo 1.10. Kolme viikkoa kestävän ylityö -ja vuoronvaihtokiellon vaikutukset ovat ulottuneet ainakin päivähoitoon.

–Työvuorolistojen kanssa pitää olla tarkkana. Henkilökunnan sairaslomiin liittyen on ollut ylitöiden ja vuoronvaihdon tarvetta.

Sitä, miten Huittisten osasto jatkossa toimii, Suoranta ei vielä tiedä. Mahdollista on, että osasto liittyy lakon tukitoimiin. Se selvinnee vasta ensi viikolla.

–Tästä kahden päivän lakosta tuli tieto tällä viikolla.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.