Luontohelmestä roskaiseksi ryteiköksi

18.07.2018 - 05:13 Mikko Perttunen
Vanhankosken lehtoalueen luontopolut ovat paikoin lähes läpitunkemattomia ryteikköjä.

Huittisissa Loimijoen vanhassa uomassa sijainneen kosken mukaan nimensä saanut lehtoalue on arvokas luontokohde, joka voisi parhaassa tapauksessa tarjota rauhoittumisja virkistäytymiskohteen vähintään lähialueiden asukkaille.

Nyt se on kuitenkin ihmisen ja muun luonnon taistelukenttä. Roskaa on siellä täällä, huomattavimmin lehtoalueen parkkipaikan ja opastaulun tienoilla. Mutta ei ole luontokaan jäänyt toimettomaksi:

Kasvit ovat tukkineet polut ja nuotiopaikat, joita ei ole raivattu pitkään aikaan. Se ei ole tietenkään saman luokan ongelma kuin roskaus, mutta vaikuttaa toki osaltaan alueen houkuttelevuuteen.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

KOMMENTIT
22. heinäkuu 2018 - 15:20Nimimerkki: Maiju Nikkari
Kiva että joku havahtui samaan, mihin minä törmäsin uutena paikkakuntalaisena aikoinaan ja varsin hölmistyteenä, miten Huittinen onkaan jättänyt hyvin potentiaalin paikan järkyttävään kuntoon. Mietiskelin että kun se ranta saataisiin auki, voisiko siellä uida ja kalastaa ja kioski kuntoon ja osittain kalastuslupia ja onkivapoja myymään. Se autiotalo jos se siellä vielä on niin siittä halpoja kesähostellia aamiaismajoituksella, muutamia huoneita. Rannoille niitä lehmiä ja hevosia, lampaita pelastamaan upea lehtomaisema, sekä ryteiköt auki. Mukava sunnuntainen perheen vietto paikka. Turistit liikkuu kakkostiellä, vierestä busseilla ja siihen mukava levähdyspaikka, kahvilaa sun muuta. Liukumäkeä ja keinua lapsille. Miksi Huittinen on kokonaan unohtanut näin potentiaalisen paikan ja myydä ihan itseään. Vain mielikuvitus rajana hienolle paikalle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.