Keskitasoa parempi yrittäjäkaupunki

18.05.2016 - 16:16 Matti Laine

Huittislaiset yrittäjät ovat antaneet kaupungin elinkeinopolitiikalla arvosanan 7,2. Se on Satakunnan kunnista kolmanneksi paras lukema. Maakunnan keskiarvo on 6,8 ja koko maan 6,7.

Satakunta on yrittäjämaakuntana maan kärkikastia. Satakuntalaisten yrittäjien arvioiden mukaan maakunnan kunnissa tehdään elinkeinopolitiikkaa, joka valta-kunnan tasolla on maan viidenneksi parasta. Tiedot käyvät ilmi tänään Kunnallis-johdon seminaarissa Porissa julkistetusta Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo –kyselystä.
Kyselyn tarkoitus on antaa kunnille ja yrittäjille työkaluja elinkeinopolitiikan kehittämiseen yhteistyönä.
-Kuntakohtaisia lukuja käsitellään kuntien ja yrittäjien yhteisissä elinkeinotii-meissä loppukesän ja syksyn aikana, kertoo Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Elinkeinopolitiikan osa-alueet ovat: elinkeinopolitiikka ja resurssit, kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, kunnan viestintä ja tiedottaminen, koulutus ja osaaminen, kunnan hankintapolitiikka, kuntapalvelut ja infrastruktuuri sekä seudullisen kehittämisyhtiön tai vastaavan toiminta.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.