Keikyään avataan loppukesällä lastensuojeluyksikkö

18.04.2019 - 05:31 Pipsa Vatanen
Keikyässä Keltintiellä on jo aiemmin toiminut lastensuojelulaitos, perhekoti Onneli. Remontin jälkeen rakennus palaa alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.

Abnoy Oy aikoo avata lastensuojeluyksikön Keikyään jo tulevana kesänä. Keltintiellä remontoidaan parhaillaan kiinteistöä tulevaa toimintaa varten. Kiinteistöstä on vain kilometrin verran matkaa Keikyän vanhaan kivikouluun, jonka yhtiö osti viime kesänä Sastamalan kaupungilta.

–Keltintielle on tulossa 5-paikkainen vastaanottoyksikkö päihdeongelmaisille 15–17-vuotiaille nuorille, Abnoyn kehityspäällikkö Mika Pajuniemi painottaa.

Pajuniemen mukaan kyseessä on niin sanottu pysäytyspaikka, jonne nuori sijoitetaan lyhytaikaisesti, noin 1–6 kuukauden ajaksi.

–Kriisiytyneitä nuoria on vaikea saada nopealla aikataululla hoitoon. Meille voi tulla viikon sisällä useita kymmeniä yhteydenottoja, että pitäisi samana päivänä hakea nuori kuntoutukseen, hän tiivistää.

Yksityisomistuksessa ollut Keltintien kiinteistö on ollut viimeksi vuokra-asuntokäytössä, mutta aiemmin siinä on toiminut lastensuojelulaitos, perhekoti Onneli. Nyt kiinteistössä tehdään pintaremonttia ja Pajuniemen arvion mukaan toiminta olisi tarkoitus aloittaa kesän jälkeen, viimeistään elo–syyskuussa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.