Uutta koulua lähdetään toteuttamaan tiukalla budjetilla

18.04.2018 - 05:22 Mikko Perttunen
Kivirannan pellolla tehtiin jo maaperätutkimusta.

Uuden Lauttakylän koulun kustannusarvio on tällä hetkellä 12,7 miljoonaa euroa. Kustannuslaskija on tehnyt sen tarveselvitysvaiheen alustavan tilalaskelman pohjalta, ja se tarkentuu vielä suunnitteluvaiheessa, kun pinta-alat ja kouluun tulevat tilat täsmentyvät. Koulu tehdään 530 oppilaalle.

Samaan aikaan Raumalle rakennetaan Pohjoiskehän koulua suunnilleen samalle oppilasmäärälle noin 20 miljoonalla. Oppilasmäärä ei kuitenkaan kerro kaikkea.

–Useimmiten puhutaan juuri oppilaspaikoista, mutta neliöt ja kuutiot siinä rakennuksessa kuitenkin maksavat, muistuttaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Martin Ylikännö (kesk), joka toimii myös koulun rakentamista valmistelevan ohjausryhmän puheenjohtajana.

Esimerkiksi Oulussa rakennettiin kaksi noin 400 oppilaan koulua kumpikin alle kuudella miljoonalla eurolla. Sastamalaan puolestaan rakennetaan Varilan uusi koulu 320 oppilaalle näillä näkymin 8,4 miljoonalla eurolla. Lauttakylän koulun oppilaskohtainen hinta tulisi olemaan melko lähellä Varilan koulun kustannuksia.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.