Kotihoidon asiakasmäärä kääntyi laskuun

18.01.2019 - 05:29 Pipsa Vatanen
Kotihoidon esimies Monika Kari (vas.), lähihoitaja Leena Mattila, fysioterapeutit Anu Lindroos ja Ella Kivipelto toteavat, että jo pelkkä arki kuntouttaa ikäihmistä.

Vajaat 10 vuotta sitten Huittisten kotihoidossa tehtiin päätös. Silloin päätettiin panostaa kotikuntoutukseen. Nyt työn tulokset alkavat vihdoin näkyä.

Vaikka määräaikaiset, lyhyet asiakkuudet ovat lisääntyneet, niin säännöllisen, pitkäkestoisen kotihoidon piirissä olevien asiakkaiden määrä sen sijaan on kääntynyt laskuun.

–Pudotusta on tullut 8,4 prosenttia, kotihoidon esimies Monika Kari iloitsee.

Luku ei selity kuolleisuudella, sillä uusia asiakkaitakin on tullut hoidon piiriin. Lasku selittyy toiminnalla ja erityisesti toimintatapojen muutoksella.

–Pelkkä hoitotyö ei riitä, vaan tarvitaan kuntouttavaa, moniammatillista puolta rinnalle.

Henkilökunnalla on kuntouttava työote, joka tarkoittaa sitä, ettei asiakkaita passiivisesti passata ja palvella.

–Ikäihmisen pitäisi nostaa pylly penkistä monta kertaa päivässä. Arki itsessään tarjoaa runsaasti harjoitteita, jos niitä vaan uskalletaan hyödyntää, fysioterapeutti Ella Kivipelto havainnollistaa.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.