Kehuja sataa omille ja kilpailijoille, osa kaksi

18.01.2018 - 05:06 Toimitus
Tänään kehutaan "pitkästi" Merja Kyllönen ja Sauli Niinistö. Huomenna on Nils Torvaldsin, Matti Vanhasen ja Paavo Väyrysen vuoro. Sarjan aloittivat eilen Tuula Haatainen, Pekka Haavisto ja Laura Huhtasaari.

Lauttakylä-lehti pyysi kahdeksaa paikallispolitiikasta tuttua henkilöä kehumaan omaa ja vastapuolen presidenttiehdokasta. Kehuttavat ”vastapuolet” arvottiin. Kehut ovat ehdokkaiden mukaisessa aakkosjärjestyksessä.

Arvonnassa Jukka Kivimäki (vas) sai kehuttavakseen valitsijayhdistyksen ehdokkaan Paavo Väyrysen sekä muutamalla sanalla oman puolueen ehdokkaan Merja Kyllösen. Aila Hänninen (sd) kehuu valitsijayhdistyksen ehdokkaan Sauli Niinistön ja lyhyemmin oman puolueen Tuula Haataisen. Asko Ritakallio (kesk) sai kehuttavakseen Nils Torvaldsin (rkp) ja oman ehdokkaansa Matti Vanhasen.

Niina Immoselle (ps) arpaonni toi laveammin kehuttavaksi vasemmistoliiton Merja Kyllösen ja tiiviimmin oman ehdokkaan Laura Huhtasaaren.
Simo Laitila (vihr) sai kehuttavakseen keskustan Matti Vanhasen ja oman puolueen Pekka Haaviston. Kauvatsalainen Lars-Eric Numelin kehuu sosialidemokraattien Tuula Haataisen ja tiiviimmin oman miehen Nils Torvaldsin.

Paavo Väyrysen kannattajajoukkoon lukeutuva Matti Pertola kehuu Väyrystä laveammin perussuomalaisten Laura Huhtasaaren. Sauli Niinistön kannattajajoukkoon kuuluva Aino Tammi kehuu myös vihreiden Pekka Haavistoa.

 

 

Merja Kyllönen on tolkun ihminen

Vaikka Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen jää helposti vaalitenteissä huomaamattomaksi, niin vapaammissa esiintymisissä hän osaa olla vakuuttava, napakasti mielipiteensä perusteleva, jopa nokkela.
Merja Kyllösen sutkautuksista on monelle jäänyt mieleen kuumien tantrahetkien ehdottaminen Timo Soinille sekä uhkaus liikenneviraston leikkauslistan repimisestä ja polttamisesta.

Kyllönen puoltaa sotilasliittojen ja aseellisen varustelun sijasta rauhanliittoja ja rauhan varustelua; vahvaksi vaaliteemaksi on nostettu avoin vuoropuhelu myös ulkopolitiikan hoidossa.
Solidaarisesti pakolaiskysymyksiin suhtautuva Kyllönen on syrjintää vastaan ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Tämä tolkun ihminen edistäisi presidenttinä tarmolla itselleen ja vasemmistolle tärkeitä ja keskeisiä teemoja.
Näitä ovat yksityisautoilun vastustamista, metsien suojelua, maahanmuuttopolitiikan helpottamista, laittomasti maassa olevien pakkopalautusten lopettamista sekä kaiken seksuaalisen tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden ilosanomaa.

 

Rakkauden ja rajojen puolestapuhuja

Vankan aseman politiikassa saavuttanut Laura Huhtasaari uskoo paitsi Jumalaan, myös siihen, että ulkoinen turvallisuus tuottaa sisäistä turvallisuutta.
Kritisoimalla maamme epäonnistunutta pakolaispolitiikkaa hän on todentanut, että uskaltaa puhua asioista, joista muut vaikenevat.

Tämä Suomineito on suorapuheinen ja itsenäinen ajattelija, joka ei pelkää poiketa valtavirrasta. Näissä vaaleissa hän onkin ainoa konservatiivinen vaihtoehto; ehdokas joka perää rakkautta ja rajoja itsenäiselle Suomellemme.

Niina Immonen (ps)

 

 

Harkitsevainen ja arvostettu

Presidenttinä ja henkilönä Sauli Niinistö on kansan arvostama johtaja. Hän onkin vaaleissa ehdokkaana sitoutumattoman kansanliikkeen kautta.
Niinistö on harkitsevainen, hän miettii sanottavasti tarkkaan ja jättää jopa kuulijalle tulkinnanvaraa.

Sauli Niinistön vahvuus ehdokkaana vahvistuu erityisesti kuluneen virkakauden menestyksestä. Lievää pidättyväisyyttä esillä olon suhteen Niinistö harrastaa.
Hänellä on pitkä kokemus sekä ulko- että sisäpolitiikan hoidossa. Hän on toiminut esimerkiksi valtiovarainministerinä sekä eduskunnan puhemiehenä.

Ulkopoliittisia suhteita Sauli Niinistö on kehittänyt Suomen edun mukaisesti. Niinistö puhuu EU:n puolesta ja haluaa kehittää yhteistyötä.

Henkilökohtaista kantaansa Natoon liittymisestä Niinistö ei ole selkeästi tuonut julki.
Hän tiedostaa ulkoisia uhkia, mutta ne eivät hänen mielestään ole sotilaallisia. Hän haluaa edistää turvallisuutta neuvottelemalla ja hyvien välien ylläpitämisellä.

 

Taitava neuvottelija

Tuula Haataisella on monipuolista kokemusta sisä- ja ulkopolitiikan hoidossa.

Oman itsensä esiintuominen populistisilla kannanotoilla ei kuulu hänen tapoihinsa. Hän on taitava neuvottelija, jolla on sydäntä ja rohkeutta sanoa asiat suoraan.

Ilmastonmuutos, ihmisoikeudet, eriarvoistuminen ja naisten asema ovat asioita, joita Haatainen nostaa esille ja joihin haluaa parannusta. Eriarvoistumisen hän näkee suurena turvallisuusuhkana.

Yhteistyötä EU:n kanssa hän haluaa pitää tiiviisti yllä myös turvallisuuspolitiikassa. Nato-jäsenyyden hakua nyt hän ei kannata.

Aila Hänninen (sd)

 

 

 

Lue Kehuja sataa omille ja kilpailijoille, osa yksi.

 

 

 

Lue 17.1.-Lauttakylä-lehti verkossa.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.